Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Υδρογονάνθρακες: Εντός του 2023 η ερμηνεία των σεισμικών για το «μπλοκ 2» στα χέρια… της Energean – Τα βήματα για τα «Ιωάννινα»





 Εντός του 2023 η Energean αναμένεται να έχει στη διάθεση της την ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων για το θαλάσσιο «μπλοκ 2» που βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας και στο όρια με την Ιταλία.

Αυτό αναφέρουν..

πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η Energean που είναι διαχειριστής της κοινοπραξίας με την Helleniq Energy για τη συγκεκριμένη παραχώρηση, θα παραλάβει πιθανότατα προς το δεύτερο εξάμηνο του 2023 την ερμηνεία της PGS. Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες, τρισδιάστατες, είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εταιρεία στη συνέχεια θα αξιολογήσει με τη σειρά της τα δεδομένα και δεν αποκλείεται εντός της επόμενης χρονιάς να λάβει τις σχετικές αποφάσεις για τη διενέργεια ή όχι δοκιμαστικής γεώτρησης.

Πάντως, πιο ώριμο για το πρώτο γεωτρύπανο είναι το χερσαίο μπλοκ των «Ιωαννίνων». Η Energean που είναι ο μισθωτής της συγκεκριμένης παραχώρησης στη φάση βρίσκεται στη διαδικασία της σύνταξης των απαντήσεων στις παρατηρήσεις που έχουν γίνει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί διαβούλευση με τοπικούς και άλλους φορείς. Η μελέτη βρίσκεται στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αν και στο πλέον αισιόδοξο σενάριο η περιβαλλοντική άδεια για την πρώτη γεώτρηση εκδοθεί το φθινόπωρο, το γεωτρύπανο αναμένεται να πέσει… στο μπλοκ των Ιωαννίνων εντός του 2024.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θαλάσσια μπλόκ της Κρήτης και του Ιονίου Πελάγους, πρόσφατα ο CEO της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης, έκανε γνωστό ότι επενδυτικές αποφάσεις δεν αναμένονται το 2024.    


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου