Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

1.650 εργαζόμενοι στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας θα απεργήσουν στη μεγαλύτερη απεργία μέχρι στιγμής




Περίπου 1.650 εργολάβοι υπεράκτιων εταιρειών στη Βόρεια Θάλασσα θα ξεκινήσουν δύο νέους γύρους 48ωρης απεργίας σε αυτό που σύμφωνα με συνδικάτο είναι η μεγαλύτερη απεργία στον κλάδο μέχρι στιγμής.

Οι εργαζόμενοι απεργούν σε..

μια ολοένα και πιο πικρή διαμάχη για τις θέσεις εργασίας, τις αμοιβές και τις συνθήκες στον υπεράκτιο τομέα, είπε η Unite.

Το συνδικάτο λέει ότι η BP και η Shell κατέγραψαν «ιστορικά κέρδη» συνολικά 11,7 δισεκατομμυρίων λιρών το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Οι υπεράκτιες εργάτες αποχώρησαν επίσης τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η τελευταία απεργία θα χτυπήσει πετρελαϊκούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των BP, Shell και Repsol.

Οι ανάδοχοι πέντε εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Bilfinger UK Limited, Stork Technical Services και Sparrows Offshore Services θα αποχωρήσουν από τις 6:30 π.μ. της 1ης Ιουνίου έως τις 6:29 π.μ. της 3ης Ιουνίου και στη συνέχεια από τις 6:30 π.μ. στις 8 Ιουνίου έως τις 6:29 π.μ. στις 10 Ιουνίου.

Περίπου 600 εργολάβοι Bilfinger στις εξέδρες Ithaca, CNRI και Taqa απέρριψαν νέες προσφορές αμοιβής, είπε η Unite.

Διακόσιοι εργολάβοι της Bilfinger που εργάζονται σε περιουσιακά στοιχεία της BP και της Repsol θα συμμετάσχουν επίσης στην απεργία και περίπου 650 μέλη offshore του Stork θα συμμετάσχουν στις στάσεις τον Ιούνιο, μαζί με 200 εργάτες offshore που απασχολούνται από τη Sparrow.

Αυτό έρχεται καθώς οι διαδηλωτές για το κλίμα έβαλαν στο στόχαστρο την ετήσια γενική συνέλευση της Shell σήμερα το πρωί, με ιδιαίτερο στόχο τον πρόεδρο Andrew Mackenzie.

Η γενική γραμματέας της Unite, Σάρον Γκράχαμ, δήλωσε: «Με την υποστήριξη του συνδικάτου τους Unite, ένας στρατός 1.650 εργαζομένων υπεράκτιων εταιρειών μάχεται εναντίον πολλών δισεκατομμυρίων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Οι τελευταίοι γύροι απεργιακών κινητοποιήσεων τον Ιούνιο θα δουν τη μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων offshore μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσει απεργία.

«Η απεριόριστη εταιρική κερδοσκοπία σε βάρος των μελών μας δεν θα μείνει αδιαμφισβήτητη. Η Unite είναι αποφασισμένη να προσφέρει καλύτερες θέσεις εργασίας, αμοιβές και συνθήκες στον υπεράκτιο τομέα, και θα πετύχουμε».

Ο John Boland, βιομηχανικός υπεύθυνος της Unite, δήλωσε: «Τα μέλη της Unite αξίζουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη που καταγράφουν οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις μειώσεις μισθών σε πραγματικούς όρους που προσφέρονται επί του παρόντος.

«Περίπου 1.650 μέλη σε όλες τις εταιρείες με τις οποίες διαφωνούμε παραμένουν αποφασισμένα και πλήρως επικεντρωμένα στην εξασφάλιση μιας καλύτερης συμφωνίας.

«Είτε έχει τελειώσει η παροχή βελτιωμένων αμοιβών, δικαιότερης και ασφαλέστερης αμοιβής εργασίας είτε αργιών, η Unite έχει ένα απλό μήνυμα για τους εργολάβους και τους χειριστές: θα υπερασπιστούμε τα μέλη μας, θα σας λογοδοτήσουμε και στο τέλος θα κερδίσουμε. ”  Press Association – Lauren Gilmour


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου