Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το Καζακστάν θα στείλει 100.000 τόνους αργού στη Γερμανία μέσω Druzhba τον Μάιο

  





Οι εξαγωγές πετρελαίου του Καζακστάν στη Γερμανία μέσω του ρωσικού αγωγού Druzhba αναμένεται να φτάσουν τους 100.000 τόνους τον Μάιο, δήλωσε την Τετάρτη η εταιρεία διαχείρισης..

πετρελαίου KazTransOil.

Αυτό είναι μεγαλύτερο από 90.000 τόνους αργού πετρελαίου του Καζακστάν που παραδόθηκαν στη Γερμανία μέσω Druzhba σε ολόκληρη την περίοδο Φεβρουαρίου έως Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Η KazTransOil είχε προγραμματίσει να παραδώσει 100.000 τόνους αργού στη Γερμανία τον Απρίλιο, αλλά προμήθευσε μόνο 50.000 τόνους.

Τον Φεβρουάριο, έστειλε 20.000 τόνους αργού στη Γερμανία μέσω Druzhba, την πρώτη τέτοια αποστολή ποτέ, αντικαθιστώντας τις ρωσικές προμήθειες για τα γερμανικά διυλιστήρια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να σταματήσει την αγορά ρωσικού πετρελαίου μέσω θαλάσσιων οδών από τις 5 Δεκεμβρίου ως μέρος ευρύτερων κυρώσεων για την Ουκρανία.

Ο σοβιετικής κατασκευής αγωγός Druzhba εξακολουθεί να εξαιρείται από κυρώσεις, αλλά τα γερμανικά διυλιστήρια σε Leuna και Schwedt, που συνδέονται με τον αγωγό, δεν έχουν παραγγείλει ρωσικό αργό για φέτος.

Πέρυσι ο ρωσικός χειριστής πετρελαιαγωγών Transneft είπε ότι η KazTransOil είχε ζητήσει επιπλέον 1,2 εκατομμύρια τόνους χωρητικότητας στον αγωγό Druzhba για το 2023 για να διευκολύνει τις επιπλέον αποστολές πετρελαίου στη Γερμανία.


(Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου