Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Είναι πολύ ζεστό για να δουλέψεις; Ρωτήστε τον Napo πώς να νικήσετε το στρες από τη ζέστη!





 Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη πραγματικότητα και το εργασιακό περιβάλλον και η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι σε πολλούς τομείς μπορεί να επηρεαστούν από την αύξηση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα τη θερμική καταπόνηση. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι..

οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους στη γεωργία ή τις κατασκευές, αν και οι εργαζόμενοι σε εσωτερικούς χώρους μπορεί επίσης να διατρέχουν κίνδυνο.

Το νέο κλιπ Napo σε…Πολύ καυτό για να λειτουργήσει! με το συνηθισμένο χιουμοριστικό ύφος μας δίνει μια υπόδειξη για το τι πρέπει να γίνει για τον έλεγχο του θερμικού στρες στο χώρο εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, όπως προσαρμογή των ωρών εργασίας, αύξηση της ενυδάτωσης, προστασία από τον ήλιο κ.λπ.

Ο EU-OSHA δημοσίευσε επίσης το Heat at work – Guidance for Workplaces που παρέχει πρακτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία σε θερμότητα.

Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι και ας νικήσουμε το άγχος της ζέστης στη δουλειά, με λίγη βοήθεια από τον αστείο φίλο μας Napo στο…Πολύ ζεστό για να δουλέψουμε!


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου