Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η Idemitsu Kosan αναθεωρεί την πρόβλεψη των καθαρών κερδών της στα 1,7 δισ. δολάρια

 




Η Idemitsu Kosan Co, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Ιαπωνίας, αναθεώρησε την πρόβλεψή της για καθαρά κέρδη για ολόκληρο το οικονομικό έτος κατά 32% στα 220 δισεκατομμύρια γιεν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τρίτη, αναμένοντας χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και ισχυρότερο..

γεν για να επηρεάσουν τα κέρδη.

Η αναθεώρηση ακολουθεί ένα παρόμοιο βήμα της κορυφαίας εταιρείας διύλισης της Ιαπωνίας Eneos Holdings Inc, η οποία την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις προβλέψεις καθαρών κερδών της για ολόκληρο το έτος κατά 58% στα 140 δισεκατομμύρια γιεν, καθώς οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και το σταθερότερο γεν πρόκειται να επηρεάσουν την αποτίμηση των αποθεμάτων.

Η Idemitsu είπε ότι η αποτίμηση των αποθεμάτων της αναμένεται να μειωθεί με την υπόθεση ότι οι τιμές του πετρελαίου του Ντουμπάι στα 80 δολάρια το βαρέλι και το γιεν στα 130 για το δολάριο ΗΠΑ, μια αλλαγή από 90 δολάρια ανά βαρέλι και 145 γιεν στο δολάριο προηγουμένως.

«Έχουμε αναθεωρήσει τις προβλέψεις μας για να αντανακλούν την πρόσφατη πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου και τη διόρθωση του νομίσματος», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Yoshitaka Onuma, σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι προοπτικές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι αβέβαιες λόγω μικτών παραγόντων, όπως οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση που προκαλείται από τον παγκόσμιο πληθωρισμό και οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης χάρη στη χαλάρωση της πολιτικής της Κίνας για μηδενικό COVID-19», είπε.

Τα καθαρά κέρδη τον Απρίλιο-Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 25% στα 250 δισεκατομμύρια γιεν, υποστηριζόμενα από τις υψηλότερες τιμές του άνθρακα και τα κέρδη από τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων. Τα βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη από το διυλιστήριο και το πετροχημικό της Nghi Son στο Βιετνάμ λόγω των ισχυρότερων περιθωρίων εξαγωγών έδωσαν επίσης υποστήριξη, είπε ο Onuma.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα ξοδέψει 60 δισεκατομμύρια γιεν για να αγοράσει ξανά το 9,7% των μετοχών της και θα τις ακυρώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 «για να αυξήσει τη μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη αξία των μετόχων».

Τον Ιανουάριο, το Βιετνάμ ζήτησε από την Ιαπωνία υποστήριξη για την «αναδιάρθρωση των μεριδίων» στο Nghi Son, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Βιετνάμ, αλλά εκπρόσωπος της Idemitsu είπε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής στη μετοχική δομή του διυλιστηρίου, στο οποίο κατέχει το 35,1%.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου