Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν άλλα 26 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το SPR

 



Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση 26 εκατομμυρίων βαρελιών αργού από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στο πρόσφατο παρελθόν, αφού εξέτασε..

για λίγο μια ακύρωση.

Η Energy Intelligence ανέφερε τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή, ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται να ακυρώσει την πώληση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Αυτή η πώληση, σε αντίθεση με τις έκτακτες πωλήσεις 180 εκατομμυρίων βαρελιών από το SPR που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ήταν μια τακτικά προγραμματισμένη. Σύμφωνα με την έκθεση Energy Intelligence, υπήρχαν φήμες ότι αυτά τα 26 εκατομμύρια βαρέλια θα μπορούσαν να είχαν ακολουθήσει τη μοίρα άλλων 140 εκατομμυρίων βαρελιών που είχαν προγραμματιστεί να πωληθούν μεταξύ 2023 και 2027 αλλά ακυρώθηκαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Reuters του Reuters , το Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει την πώληση των 26 εκατομμυρίων βαρελιών. Αυτό, σημείωσε το Reuters στην έκθεσή του, θα ωθούσε το SPR ακόμη χαμηλότερα από ό,τι είναι ήδη, το οποίο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών.

Ο λόγος για τα χαμηλά επίπεδα του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου της χώρας είναι η πώληση 180 εκατομμυρίων βαρελιών που διέταξε ο Πρόεδρος Μπάιντεν πέρυσι σε μια προσπάθεια να μειώσει τις υπέρογκες τιμές λιανικής των καυσίμων που προέκυψαν από το ράλι της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου, μια αντίδραση της αγοράς στη ρωσική εισβολή. της Ουκρανίας και το συνακόλουθο μπαράζ κυρώσεων που εξαπέλυσε η συλλογική Δύση σε αυτήν.

Οι πρόσθετες πωλήσεις, αντίθετα με πολλές προσδοκίες, έκαναν τη δουλειά, κυρίως επειδή οι ίδιες οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να μειώνονται μετά το αρχικό άλμα εν μέσω της αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Ωστόσο, άρχισε να δημιουργείται ανησυχία για την κατάσταση του SPR και πότε θα αναπληρωθεί.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα εύρος μεταξύ 67 και 72 δολαρίων το βαρέλι, στο οποίο θα αρχίσει να αγοράζει αργό για να ξαναγεμίσει το SPR, αλλά οι τιμές δεν έχουν υποχωρήσει σε αυτά τα επίπεδα από πέρυσι.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου