Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Το Αυστραλιανό Δικαστήριο ανατρέπει την απαγόρευση εξερεύνησης φυσικού αερίου

 




Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την Τρίτη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον να μπλοκάρει την άδεια εξερεύνησης φυσικού αερίου στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, κρίνοντας ότι η άρνηση να επιτραπεί η εξερεύνηση ήταν μεροληπτική.  

Πέρυσι, η πρώην αυστραλιανή..

κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Morrison, και η πετρελαϊκή αρχή εξέδωσαν απόφαση να μπλοκάρουν την άδεια εξερεύνησης στην υπεράκτια Αυστραλία, μια μεγάλη παραγωγό φυσικού αερίου και σημαντικό εξαγωγέα LNG, αλλά μια που αντιμετωπίζει κρίση φυσικού αερίου στην ανατολική της ακτή .

Η πρώην κυβέρνηση είχε πει ότι η Άδεια Εξερεύνησης Πετρελαίου PEP-11 δεν θα προχωρήσει.

«Αυτό το έργο δεν θα προχωρήσει υπό την εποπτεία μας», είπε ο Morrison τον Δεκέμβριο του 2021.

«Το φυσικό αέριο είναι ένα σημαντικό μέρος του τρέχοντος και του μελλοντικού ενεργειακού μείγματος της Αυστραλίας, αλλά αυτό δεν είναι το σωστό έργο για αυτές τις κοινότητες και τις παρθένες παραλίες και τα νερά».

Αφού ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι το έργο δεν θα προχωρήσει, η Κοινοπολιτεία - Νέα Νότια Ουαλία Offshore Petroleum Joint Authority απέρριψε την αίτηση για εξερεύνηση.

Ωστόσο, οι κάτοχοι άδειας, Asset Energy και Bounty Oil & Gas NL, μήνυσαν πέρυσι για να ανατραπεί η δέσμευση της άδειας, λέγοντας ότι «Κατά τη λήψη της Απόφασης, ο πρώην Πρωθυπουργός παραβίασε τις απαιτήσεις της διαδικαστικής δικαιοσύνης καθώς προκαθόρισε την Η αίτηση και η υποτιθέμενη απόφαση είχαν μολυνθεί από πραγματική προκατάληψη».

Σήμερα, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο «συμφώνησε με τη θέση συναίνεσης που κατέληξαν τα μέρη, ακύρωσε την Απόφαση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόφαση της Κοινής Αρχής επηρεάστηκε από διαπιστωθείσα μεροληψία», δήλωσε η BPH Energy, η ιδιοκτήτρια της Asset Energy, σε δήλωση. 

«Υπό το φως της απόφασης του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας, η Κοινοπραξία PEP 11 ελπίζει ειλικρινά ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να επανεξεταστούν εγκαίρως και σύμφωνα με τη νομοθεσία από τους Υπουργούς που αποτελούν πλέον την Κοινή Αρχή», ο διευθύνων σύμβουλος της BPH, David. είπε ο Breeze, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου