Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Ένα άλλο έργο πετρελαίου στην Αλάσκα θα μπορούσε να αναβληθεί λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών

 


Το έργο Willow της ConocoPhillips στην Αλάσκα μπορεί να καταλήξει στο ράφι μετά τη δημοσίευση μιας πολυαναμενόμενης περιβαλλοντικής ανάλυσης του έργου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στην ανάλυσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Γης σκιαγράφησε πέντε εναλλακτικούς δρόμους για το έργο, το οποίο..

απέκτησε η Conoco στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μία από τις εναλλακτικές ήταν η δημιουργία πέντε τοποθεσιών γεώτρησης και η κατασκευή διαφόρων υποδομών. Μια άλλη εναλλακτική πρότεινε λιγότερες τοποθεσίες γεωτρήσεων και λιγότερες υποδομές, με πιο περιορισμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η επιλογή που θα ήταν τα χειρότερα νέα για την Conoco είναι η παρακράτηση της έγκρισης από την BLM για το έργο στο σύνολό του, που ήταν μια άλλη από τις πέντε επιλογές που έδωσε ο οργανισμός.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης ενέκρινε το έργο της Conoco για την ανάπτυξη της προοπτικής Willow το 2020, κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ. Το έργο θα μπορούσε να παραδώσει 160.000 bpd αργού πετρελαίου, είπε η BLM εκείνη την εποχή, με αποθέματα που εκτιμώνται μεταξύ 400 και 750 εκατομμυρίων βαρελιών. Η διάρκεια ζωής του έργου υπολογίστηκε σε έως και 30 χρόνια το 2019.

Πέρυσι, ωστόσο, ένας δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Αλάσκας ακύρωσε την έγκριση της BLM για το έργο της Conoco με το σκεπτικό ότι η BLM είχε παραβλέψει το αποτύπωμα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ξένης κατανάλωσης πετρελαίου στην περιβαλλοντική αναθεώρηση του έργου.

Το έργο Willow θα είναι μια εξαιρετική πράξη εξισορρόπησης για την κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς αναζητά τη μέση λύση μεταξύ των φιλοδοξιών της για μείωση των εκπομπών και της άμεσης ανάγκης για υδρογονάνθρακες για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ασκήσει ειλικρινή κριτική στο έργο Willow, σημειώνοντας την εγγύτητά του με ευαίσθητα οικοσυστήματα και ενδιαιτήματα ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Αφού η BLM δημοσίευσε την τελευταία της ανάλυση για το έργο, ένας οικολόγος στην Αλάσκα συνόψισε την πρόκληση για την κυβέρνηση Μπάιντεν ως «μια απαράμιλλη απειλή για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα που θέτει σε κίνδυνο την κλιματική κληρονομιά του Προέδρου Μπάιντεν».


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου