Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Οι Συνδικαλιστές Υποχρεώνουν την Shell να Διακόψει την Παραγωγή στο FLNG Prelude

 



Η Shell διακόπτει την παραγωγή στην πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG), Prelude, στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας, αφού οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι απέρριψαν την τελευταία προσφορά του Ομίλου για βελτίωση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας.

Εκπρόσωπος της Shell ανέφερε στο..

διεθνή Τύπο ότι η παραγωγή στη μονάδα FLNG, Prelude ανεστάλη προσωρινά στις 11 Ιουλίου, λόγω των απαγορεύσεων εργασίας που ισχύουν επί του παρόντος στο πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας, από μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων Αυστραλίας και του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων που απαγορεύουν τις δραστηριότητες απόληψης.

"Μέχρι να αρθούν οι απαγορεύσεις για την παραλαβή φορτίων και να μπορέσει να επανεκκινήσει με ασφάλεια η μονάδα, το προσωπικό που απαιτείται για την εκτέλεση κρίσιμων για την ασφάλεια λειτουργιών θα παραμείνει στο πλοίο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν αποστρατευθεί", είπε για να προσθέσει πως η Shell αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να ασκούν τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις. "Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων στα εργοτάξιά μας παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητά μας".

Η εγκατάσταση Prelude FLNG που λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Shell είναι μια υπεράκτια εγκατάσταση παραωγής φυσικού αερίου από ένα απομακρυσμένο κοίτασμα που βρίσκεται περίπου 475 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Broome στην Δυτική Αυστραλία.

Η εγκατάσταση Prelude FLNG που παράγει 3,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) LNG, 1,3 mtpa συμπυκνώματος και 0,4 mtpa υγραερίου λειτουργεί από την Shell σε κοινοπραξία με την INPEX (17,5%), την KOGAS (10%) και την OPIC (5%).


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου