Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon λέει ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2040

 


Όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά έως το 2040, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, Ντάρεν Γουντς τη Δευτέρα, όχι μόνο σε μία χώρα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για λόγους σύγκρισης, πέρυσι, μόνο το 9% των παγκόσμιων πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων ήταν ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων..

των plug-in υβριδικών. Αν και αυτό είναι 100% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, είναι 100% ενός σχετικά μικρού αριθμού.

Η Exxon Mobil δεν είναι απλώς ένας μεγάλος παραγωγός πετρελαίου - διαθέτει επίσης τρία από τα δέκα κορυφαία διυλιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών - δύο από τα οποία διαθέτουν δυναμικότητα άνω του ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα το καθένα, σύμφωνα με την EIA . Σύμφωνα με τον Woods, η Exxon θα πρέπει να επικεντρωθεί στα χημικά για να διατηρήσει την εταιρεία κερδοφόρα κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

«Αυτή η αλλαγή δεν θα κάνει ούτε θα σπάσει αυτή την επιχείρηση ή αυτόν τον κλάδο, ειλικρινά», είπε ο Woods.

Η Exxon προβλέπει ότι μέχρι το 2040, η ζήτηση πετρελαίου θα είναι αυτή που ήταν το 2013 ή το 2014.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Consumer Reports, το 36% των Αμερικανών δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να αγοράσει ή να μισθώσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο - το υψηλότερο ποσοστό θετικής ανταπόκρισης σε δημοσκόπηση Consumer Report για ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έγινε ποτέ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι μόνο το 14% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι σίγουρα θα αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα στη συνέχεια. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι αυξημένο από το 4% που απάντησαν ότι θα αγόραζαν «σίγουρα» ένα EV στη συνέχεια στην έρευνα EV του 2020 του Consumer Report.

Ένα άλλο 57% των ερωτηθέντων είχε παρατεταμένες ανησυχίες σχετικά με τη φόρτιση, την εμβέλεια και το κόστος - με λίγο λιγότερο από τους μισούς να αγνοούν εντελώς ότι υπάρχουν κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα. 

Με το 83% των Αμερικανών να αναφέρει ότι δεν είχε επιβιβαστεί ή οδηγήσει ποτέ EV, η πρόβλεψη του Wood για όλα τα νέα EV μέχρι το 2040 θα είναι μια σοβαρή πρόκληση.

Άλλες χώρες, ωστόσο, όπως η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Σουηδία, έχουν ήδη εκτεταμένη παρουσία EV. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου