Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η Αυστρία θα αξιοποιήσει ξανά τα αποθέματα καυσίμων κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας του διυλιστηρίου

 


(Reuters) - Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απελευθερώσει καύσιμα από τα εθνικά της αποθέματα για δεύτερη φορά, αφού ένα ατύχημα στο μεγαλύτερο  διυλιστήριο  της χώρας τον Ιούνιο παρέτεινε μια διακοπή λειτουργίας που πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον για έναν ακόμη μήνα.

Στις 3 Ιουνίου, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν..

στο  διυλιστήριο  Schwechat της OMV όταν εξερράγη ένα εξάρτημα σε μονάδα απόσταξης αργού πετρελαίου προς το τέλος μιας προγραμματισμένης ανατροπής που έχει σταματήσει την παραγωγή στο εργοτάξιο από τις 19 Απριλίου.

Έχοντας απελευθερώσει βενζίνη και ντίζελ από τα εθνικά αποθέματα στις 4 Ιουνίου, το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε σε δήλωση ότι τώρα σχεδιάζει να απελευθερώσει περίπου την ίδια ποσότητα ντίζελ και μικρότερη ποσότητα ενδιάμεσων προϊόντων από τα οποία θα παράγονται τελικά προϊόντα πετρελαίου.

«Επομένως, θα πρέπει να διασφαλιστεί συνολική ασφάλεια εφοδιασμού για τη χώρα μας, γεφυρώνοντας τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης στο Schwechat», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την κύρια επιτροπή της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει τη Δευτέρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα κυκλοφορήσουν 100.000 τόνοι ντίζελ και 45.000 τόνοι ενδιάμεσων προϊόντων. Στις 4 Ιουνίου οι ποσότητες που απελευθερώθηκαν ήταν 112.000 τόνοι ντίζελ και 56.000 τόνοι βενζίνη.

Αν και δεν υπήρξαν εμφανείς ενδείξεις ελλείψεων καυσίμων - όπως οι μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων - υπήρξαν αναφορές για λιανοπωλητές που ξέμειναν από ντίζελ για λίγο ή περιόρισαν την ποσότητα που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι διστάζει να αντιμετωπίσει μια εθνική έλλειψη καυσίμων και την προέτρεψαν να αξιοποιήσει τα αποθέματα.

Το υπουργείο είπε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου και διαφόρων προϊόντων γενικά ανέρχονται σε μέση εθνική κατανάλωση 90 ημερών και το επίπεδο ήταν τώρα σε αξία 67,5 ημερών πριν από τη δεύτερη κυκλοφορία, κάτι που θα αφαιρούσε άλλες 5,8 ημέρες.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου