Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Οι αγωγοί μετατρέπονται σε αποθηκευτικούς χώρους πετρελαίου στις ΗΠΑ - Κάτω από τα 13,5 δολάρια το crude (-20%)

Από το worldenergynews.gr
Άδεια από την Επιτροπή Σιδηροδρόμων του Τέξας θα ζητήσει η Energy Transfer (Τεξανή ιδιοκτήτρια του αγωγού), έτσι ώστε να της επιτραπεί να αδρανήσει δύο αγωγούς της στην ομώνυμη πολιτεία. Ο λόγος, όπως αναμεταδίδει το Oilprice.com, είναι για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι αποθήκευσης περίπου 2 εκατ. βαρελιών.

Όπως είναι γνωστό, οι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ αγωνίζονται εν μέσω της πτώσης των τιμών πετρελαίου και της εξίσου σημαντικής..
πτώσης της ζήτησης, ενώ τα αποθέματα σε ολόκληρη την Αμερική αυξάνονται. Οι παραγωγοί στο Τέξας αγωνίζονται να τοποθετήσουν τα βαρέλια τους στα διυλιστήρια των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ.
Η τεράστια πτώση της ζήτησης πετρελαίου στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν αποθηκευτικούς χώρους πετρελαίου για τα βαρέλια που παράγονται, δεδομένης της περιορισμένης έως και μηδαμινής ζήτησης.
Η ζήτηση είναι πράγματι τόσο αδύναμη που η τιμή του crude καταγράφει πτώση της τάξης του 21% με τιμή στα 13,30 δολ/βαρέλι.

Μειώνεται η αποθηκευτική ικανότητα

«Δεδομένης της τρέχουσας αναταραχής στην αγορά πετρελαίου, τύπου crude καθώς επίσης και των σημαντικών επιπτώσεων στα διυλιστήρια και την ζήτηση για εξαγωγές, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Cushing στις ΗΠΑ (σημείο με σημαντική αποθηκευτική ικανότητα)» τόνισε μεταξύ άλλων η εταιρεία.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης στο Cushing θα γεμίσει έως τα μέσα Μαΐου ή το τέλος Μαΐου, το αργότερο, εάν η ζήτηση δεν έχει αυξηθεί ουσιαστικά μέχρι τότε. Εάν μάλιστα εγκριθεί το σχέδιο της «Energy Transfer» από την Επιτροπή του Τέξας, τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν σε εξαιρετικό επίπεδο.
«Υπολογίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τα μέσα Μαΐου», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg μέσω email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου