Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Από το gsee.gr
Με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) Reiner Hoffmann,είχε συνάντηση σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της DGB να επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγής..
της πολιτικής για την Ελλάδα, τονίζοντας την ευθύνη που φέρει και η Γερμανική Κυβέρνηση με την συντηρητική πολιτική που ασκεί η Καγκελάριος Μέρκελ. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τις δύο πλευρές στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον κύριο Hoffmann να επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, ότι η κατάργηση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι καταστροφική και γι΄αυτό επιβάλλεται η άμεση επαναφορά τους.Τα γερμανικά συνδικάτα διά στόματος του Προέδρου της DGB εξέφρασαν τη στήριξή τους στη ΓΣΕΕ και στους έλληνες εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι μόνον ο τερματισμός της λιτότητας και η αναπτυξιακή ώθηση με καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου