Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ή …πράσινο ή επί τας…

zoni3.1
Ναι, το θέλουμε! Έχετε υποχρέωση να το κάνετε από το άρθρο 12 της οδηγίας SEVESO III. Είναι και επιταγή του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου. Είστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσετε στην Ζώνη πρασίνου «SEVESO» μεταξύ του διυλιστηρίου και του οικισμού.

Μην ξεχνάτε ότι οι διάσπαρτες από το 2007 γεωτρήσεις στο δυτικό μέρος της Νότιας Πυρκάλ δεν έχουν στομώσει ενώ το προστατευτικό φράγμα στην ακτή καθώς και η παράκτια αντλία παραμένουν για να αναχαιτίσουν τις εκροές πετρελαιοειδών (από το 2004!).

Είναι η ελάχιστη επανορθωτική πράξη στην οποία μπορείτε να..
προβείτε για να ενισχύσετε την ασφάλεια αλλά και να υψώσετε το δυτικό φράγμα πρασίνου που κανένας Δήμαρχος δεν σας ζητά.

Την ασπίδα πρασίνου που έχουν ανάγκη το Μπλόκο, οι Εργατικές, η Ελευσίνα ολόκληρη, η Μαγούλα και η Μάνδρα. Χειροπιαστό έργο κι όχι υστερόβουλες χορηγίες όπου δίνετε εμπροσθοβαρώς 1 για να πάρετε οπισθοβαρώς 100! Δεν θα σας ευχαριστήσουμε αλλά θα σας  αναγνωρίσουμε την πράξη, ακολουθήστε την κοινή λογική.
zoni1.1
Αφήστε κατά μέρος τα παιχνίδια για τους «ενδιάμεσους τρίτους» που κομίζουν τάχατες επενδυτικές προτάσεις στην de facto Ζώνη Ασφαλείας! Για μας η νότια ΠΥΡΚΑΛ κι ο ΚΡΟΝΟΣ είναι ό,τι ο χώρος των πρώην Λιπασμάτων της Δραπετσώνας… Ξεπεράστε άμεσα και γρήγορα όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.  Έχετε ηθική υποχρέωση να απορροφήσετε εργασιακά τους λίγους πλέον εργαζόμενους στην ΠΥΡΚΑΛ η οποία οδηγήθηκε σε μαρασμό κι από την δική σας επιθετική γειτνίαση που δεν της επέτρεψε ούτε έναν απλό εκσυγχρονισμό να πραγματοποιήσει.

Το σημερινό – ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – δημοσίευμα του Βασίλη Κώτση στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» είναι υπερβολικά λεπτομερειακό για να μην είναι έγκυρο κι αληθινό!

Κανονικά θα έπρεπε να είχε αναταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στο Θριάσιο.

«Τα ΕΛΠΕ θέλουν την έκταση της Πυρκάλ στην Ελευσίνα: Πρόκειται να δημιουργήσουν νεκρή ζώνη [πρασίνου]  μεταξύ του διυλιστηρίου και του αστικού ιστού».

Για πρώτη φορά, προχωρήστε!.. Θα επανέλθουμε.


ΠΗΓΗ:ecoeleusis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου