Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Αυξάνει τις τιμές πετρελαίου προς Ασία, μειώνει προς Ευρώπη η Σαουδική Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε σε μείωση των τιμών του πετρελαίου προς την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, και αύξηση των τιμών προς την Ασία και τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Bloomberg.

H Wall Street Journal ανέφερε πως η μείωση των τιμών για το πετρέλαιο που η Aramco εξάγει στην Ευρώπη υποδηλώνει..
κλιμάκωση του ανταγωνισμού με το Ιράν μετά την αποτυχία του ΟΠΕΚ να ορίσει πλαφόν στην παραγωγή του αργού στη συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης.

Σύμφωνα με την WSJ, η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco μείωσε τις τιμές για το ελαφρύ αργό κατά 35 σεντς το βαρέλι για τη βορειοδυτική Ευρώπη και κατά 10 σεντς το βαρέλι για τη Μεσόγειο για τις παραδόσεις του Ιουλίου.

Η μείωση της τιμής αποτελεί έκπληξη καθώς η ζήτηση παραδοσιακά αυξάνεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές ενισχύθηκαν κοντά στα 50 δολάρια πρόσφατα από τις διακοπές της παραγωγής που έγιναν στο Καναδά, στη Νιγηρία και στη Λιβύη.

Από την άλλη πλευρά, η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου που εξάγει στην Ασία και στις ΗΠΑ για τις παραδόσεις του επόμενου μήνα.


ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου