Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Λιμάνι Λος Άντζελες: Ο πρώτος τερματικός σταθμός στον κόσμο που τροφοδοτείται αποκλειστικά από ΑΠΕ


Το λιμάνι του Λος Άντζελες θα καταστεί ενεργειακά «πράσινο» μετά την ανακοίνωση σχεδίων για την μετάβαση ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων επιφάνειας 40 στρεμμάτων στην ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος τον Ιούνιο και οι υπεύθυνοι του λιμανιού υποστηρίζουν πως το έργο, με ονομασία Πράσινος Τερματικός Σταθμός Pasha, θα είναι το πρώτο του κόσμου που θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο σταθμός θα έχει επίσης τη δυνατότητα να λειτουργεί πλήρως εκτός δικτύου, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Το λιμάνι του Λος Άντζελες συνεργάστηκε με..
την εταιρεία Pasha για το έργο 26,6 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.
«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, εφάμιλλη με την πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ», δήλωσε ο Τζέφρι Μπέργκιν, ανώτερος αντιπρόεδρος της αναδόχου εταιρείας. «Σκοπεύουμε να αλλάξουμε το πρότυπο για το πώς οι μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις μπορούν να λειτουργούν μόνο με καθαρή ενέργεια. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να δείξουμε ότι είναι απολύτως εφικτό», πρόσθεσε.

Το έργο θα διαθέτει ένα μικροδίκτυο ηλιακής ενέργειας, που θα περιλαμβάνει μία συστοιχία φωτοβολταϊκών 1,03 μεγαβάτ στις στέγες των κτιρίων, ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 2,6 μεγαβατωρών, εξοπλισμό φόρτισης και ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων των πλοίων και εννέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών, όπως ανυψωτικά μηχανήματα και φορτηγά.

Οι βελτιώσεις στο σταθμό αναμένεται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 3.200 τόνους ετησίως και τα αιωρούμενα σωματίδια, όπως οξείδια του αζώου, κατά 25.000 κιλά, το ισοδύναμο με το να αφαιρούνται 14.100 αυτοκίνητα από τους δρόμους κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου