Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πού θα πάει το πετρέλαιο, τι "βλέπουν" 22 επενδυτικές τράπεζες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τo "χτύπημα" που δέχεται το δολάριο, μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία της αμερικάνικης αγοράς εργασίας ωθεί σε ράλι τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο Brent να αυξάνεται, σήμερα, πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Ένα αδύναμο αμερικάνικο νόμισμα κάνει τα εμπορεύματα που διαπραγματεύονται σε δολάρια, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο, φθηνότερα για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

Σήμερα, το δολάριο ..
διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων έναντι του βασικού καλαθιού νομισμάτων και όπως επισημάνουν οι αναλυτές, οι μηδικές πλέον πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο και οι εξαιρετικά μειωμένες πιθανότητες για αύξηση τον Ιούλιο, θα κρατήσουν το αμερικάνικο νόμισμα μακριά από τον δρόμο της ανατίμησης που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα.

Η Citigroup αύξησε πρόσφατα τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο, σημειώνοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν καθώς η επιβράδυνση της παραγωγής θα οδηγήσει σε μία πιο απότομη ανάκαμψη των τιμών του μαύρου χρυσού, από ότι προβλεπόταν στις αρχές του έτους.

"Ενώ οι αυξήσεις των τιμών που σημειώθηκαν από τις αρχές του πρώτου τριμήνου εξακολουθούν να υπόκεινται σε μία νέα τάξη πραγμάτων με σχετικά υψηλή μεταβλητότητα, δεν υπάρχει επιστροφή στην πτώση σύντομα", είχε σημειώσει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Citi, το πετρέλαιο Brent θα αγγίξει τα 50 δολ. το βαρέλι φέτος, πριν ενισχυθεί στα 65 δολ. το βαρέλι έως τα τέλη του 2017. Το αργό πετρέλαιο εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 50 δολ. το βαρέλι έως τα τέλη του 2016 και τα 61 δολ. έως τα τέλη του 2017.

Ο Christian Gattiker-Ericsson, επικεφαλής αναλυτής της Julius Baer, εκτιμά, ωστόσο, πως το επόμενο βήμα για τις τιμές πετρελαίου είναι προς τα κάτω.
"Η νέα τάξη πραγμάτων για το πετρέλαιο είναι μεταξύ των 35 και των 50 δολαρίων το βαρέλι. Έτσι, με δεδομένη τη δραστηριότητα παγκοσμίως, πιθανότατα να δούμε ξανά τα χαμηλότερα επίπεδα", τόνισε, μιλώντας πριν μερικές ημέρες στο CNBC.

Τον περασμένοι μήνα, η UBS εκτίμησε ότι το Brent θα διαπραγματεύεται στα 49 δολ. το βαρέλι στο δ’ τρίμηνο του 2016
Με τη βοήθεια των στοιχείων του investing.com, σας παρουσιάζουμε τις μέχρι τώρα προβλέψεις των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών για το πετρέλαιο στο επόμενο διάστημα:



ΠΗΓΗ:capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου