Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Σε χαμηλά δύο μηνών το πετρέλαιο, βουτιά 10% το φυσικό αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των ανησυχιών που επικρατούν γύρω από τον κορεσμό στον παγκόσμιο εφοδιασμό και την εξασθενημένη ζήτηση. Την ίδια ώρα, οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αγγίζοντας τα επίπεδα του 2012. 

Ειδικότερα, οι τιμές του αργού τύπου WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, διαμορφώθηκαν στα 43,98 δολάρια ανά βαρέλι, υποχωρώντας κατά 62 σεντς ή κατά 1,4%. Σημειωτέον πως με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια, πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet....


Στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου, το brent παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε απώλειες 45 σεντς ή 0,9% και έκλεισε στα 47,54 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο κορεσμός στον εφοδιασμό πετρελαίου έχει επηρεάσει τις τιμές ήδη από το καλοκαίρι του 2014. Οι επενδυτές, πάντως, στρέφουν την προσοχή τους και στη συνεδρίαση της Fed αυτήν την εβδομάδα, για ενδεχόμενη αλλαγή στη νομισματική πολιτική της.

Το συμβόλαιο φυσικού αερίου παραδόσεως Νοεμβρίου τερμάτισε στα 2,062 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 9,8% ή 22,4 σεντς, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2012.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου