Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κύπρος: Η ολλανδική Vitol επικράτησε στο διαγωνισμό για την «ενδιάμεση λύση»


Με την Vitol προχωρά τελικά η Κύπρος στο θέμα της "ενδιάμεσης λύσης", καθώς η ολλανδική εταιρεία αξιολογήθηκε ότι κατέθεσε τη βέλτιστη οικονομική προσφορά (Best and Final Offer), στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), με τίτλο «Πρόσκληση για Προμήθεια ΦΑ στη ΔΕΦΑ για Σκοπούς Ηλεκτροπαραγωγής».

Η είδηση μεταδίδεται από το in-cyprus.com του διαδικτυακού ιστοτόπου της Cyprus Weekly, και αναφέρει ότι η ΔΕΦΑ την περασμένη βδομάδα διαβίβασε στην κυβέρνηση την εισήγησή της για αποδοχή της προσφοράς της Vitol.

Οι συνομιλίες τώρα θα ξεκινήσουν με...
ένα σοβαρό και συγκεκριμένο σκοπό, ώστε να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες με κατάληξη μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω διαγωνισμό υπήρξε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η M&M Gas ηγείτο κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο συμμετείχε επίσης η Trafigura, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους εμπορίου βασικών πρώτων υλών παγκοσμίως και η ΜΕΤΚΑ, εισηγμένη θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, το οποίο σχήμα ήταν ένα εκ των δύο που επιλέχθηκαν από τη ΔΕΦΑ για συμμετοχή στο final bidding.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η κατασκευή υποδομών α) παραλαβής του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), β) αεριοποίησης και γ) προώθησής του στις ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις του Βασιλικού. Περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια LNG στην Κύπρο για 7 χρόνια (2016-2022), με option επέκτασης μέχρι το 2025.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου