Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΟΕ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΡΘΙΑ

Π.Ο.Ε.
Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος βρήκε τη χώρα σε δεινή θέση και αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους δανειστές. Εξαρχής ένας από τους πολιτικούς στόχους τους ήταν να ακυρώσουν το κυβερνητικό επιχείρημα περί «νωπής λαϊκής εντολής» και ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου, αλλά και να εξασθενίσουν στον μέγιστο βαθμό τη λαϊκή στήριξη που εξακολουθούσε να έχει η κυβέρνηση.

Με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αποφάσισαν ότι η..
διαμάχη της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας έπρεπε να μετατραπεί σε διαμάχη της κυβέρνησης με την κοινωνία, ώστε η λαϊκή στήριξη να ακυρωθεί και να εξανεμιστεί. Είχε έρθει η ώρα να οδηγηθούν οι τράπεζες στα πρόθυρα της κατάρρευσης με τη διακοπή της στήριξής τους από την ΕΚΤ.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ύστερα πήρε σειρά η αντιστροφή του πολιτικού περιεχομένου του δημοψηφίσματος ή η ακύρωσή του. Η αρχαιότερη και εμπειρότερη διπλωματία του πλανήτη, με πανίσχυρο όπλο την οικονομική εξάρτηση της χώρας από ξένα δάνεια, δεν είχε μεγάλη δυσκολία να μεταπλάσει ένα δημοκρατικό δικαίωμα σε αδυσώπητο δίλημμα με τη διατύπωση «ευρώ ή καταστροφή», ως συγκάλυψη του πραγματικού διλήμματος: «υποταγή ή χρεοκοπία».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ...

Με τον κόσμο στις ουρές να αναζητεί απεγνωσμένα χαρτζιλίκια για να βγάλει τη μέρα και να αισθάνεται στο πετσί του την αναξιοπρέπεια.

Με τους Ευρωπαίους στο σύνολό τους να έχουν επιβάλει τη δική τους ανάγνωση του δημοψηφισματικού διλήμματος.

Με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι θα σεβαστεί ένα «Ναι» στο δημοψήφισμα, αλλά να αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα εφαρμόσει ο ίδιος μια βαριά συμφωνία με τους δανειστές.

Με την αντιπολίτευση να οργανώνει συγκεντρώσεις υπό το κάλυμμα του συνθήματος «Μένουμε Ευρώπη», επικεφαλής του οποίου έχουν τεθεί οι ίδιοι οι δανειστές .

Με όλα αυτά ως δεδομένα η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας τέλειας καταιγίδας, την οποία κανείς δεν είχε φανταστεί λίγες ώρες πριν αναγγελθεί το δημοψήφισμα. Το μόνο ζητούμενο για τον ελληνικό λαό είναι η χώρα να παραμείνει όρθια πάση θυσία. Κυβέρνηση, Πολιτικό σύστημα και δανειστές οφείλουν να υπηρετήσουν αυτόν ακριβώς τον στόχο και κανέναν άλλο.

Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά έγκλημα...

              Η ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ                                                                          ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ
             ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



ΠΗΓΗ:poenergias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου