Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παραιτήθηκε από εκτελεστικός Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ ο Στάθης Τσοτσορός


Παραιτήθηκε από την άσκηση των καθηκόντων του εκτελεστικού Προέδρου των ΕΛΠΕ ο Στάθης Τσοτσορός, ωστόσο παραμένει στο ΔΣ του Ομίλου ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος.

Η παραίτηση του κ. Τσοτσορού έγινε μετά από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπου και αναφέρουν ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου στις 25 Ιουνίου αποφασίστηκε η αύξηση της αποζημίωσή του από τα 170 χιλ. ευρώ στα 280 χιλ. ετησίως.

Η αύξηση οφειλόταν, σύμφωνα με τις εκ των υστέρων διευκρινίσεις που δόθηκαν, στο γεγονός ότι ...
ο κ. Τσοσορός είχε εκτελεστικά καθήκοντα ως πρόεδρος σε αντίθεση με τον προηγούμενο Πρόεδρο Γ. Παπαθανασίου. Επίσης, εκτελούσε χρέη εκτελεστικού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στις εταιρείες ΕΚΟ και Ελληνικά καύσιμα.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση των Ελληνικών Πετρελαίων αναφέρει για το θέμα αυτό ότι "ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Στάθης Τσοτσορός, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αμοιβή του, ανακοινώνει ότι παραιτήθηκε από τα εκτελεστικά του καθήκοντα στις εταιρείες ΕΛΠΕ, ΕΚΟ και ΕΚ και από τις σχετικές αποδοχές που είχε εγκρίνει η ΓΣ των μετόχων της 25-6-2015.

Παραμένει στο ΔΣ ως μη εκτελεστικός πρόεδρος. Σημειώνει ότι οι αποδοχές στελεχών και εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είναι από χρόνια καθορισμένες βάσει οργανογραμμάτων και εκτελουμένων καθηκόντων. Με βάση αυτές τις αρχές είχε οριστεί η προηγούμενη αμοιβή του ως εκτελεστικού προέδρου".

Επισημαίνεται ότι, συνεργάτες του υπουργού ΠΑΠΕΝ τονίσουν ότι στη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ δεν παρίσταται το υπουργείο. Συμπληρώνουν δε, ότι ο κ. Λαφαζάνης δεν ρωτήθηκε και δεν ενέκρινε ούτε αμοιβές του Εκτελεστικού Προέδρου και δεν συμφωνεί με το ύψος τους. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου