Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Gazprom: Ξεκινούν οι Εργασίες Κατασκευής του Υποθαλάσσιου Τμήματος του Turkish Stream


Το ειδικό σκάφος πόντισης «Castoro 6» της ιταλικής εταιρείας Saipem απέπλευσε από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς για τα ρωσικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να ξεκινήσει τις προετοιμασίες τοποθέτησης του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως μετέδωσε το RIA Novosti, επικαλούμενο πληροφορίες από το γραφείο ενημέρωσης της Gazprom.

Το γεγονός ότι το σκάφος βγήκε στη...
Μαύρη Θάλασσα, την Τρίτη, επιβεβαιώνεται και από το σύστημα GPS των πλοίων (MarineTraffic). «Το σκάφος τοποθέτησης σωλήνων "Castoro 6" απέπλευσε με κατεύθυνση τα ρωσικά χωρικά ύδατα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της εγκατάστασης του θαλάσσιου τμήματος αγωγού», δήλωσε στο RIA Novosti η ίδια πηγή.

Η Gazprom είχε συνάψει συμφωνία με δυο σκάφη τοποθέτησης σωλήνων της εταιρείας Saipem, Castoro 6 και Saipem 7000, για την εγκατάσταση του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού South Stream, η κατασκευή του οποίου ακυρώθηκε από τη Ρωσία το Δεκέμβριο του 2014. 

Στις 8 Μαΐου η Saipem ανακοίνωσε την ανανέωση της σύμβασης με την South Stream Transport για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream. 

Νωρίτερα, η Τουρκία έδωσε στην Gazprom την άδεια μηχανολογικών ερευνών για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού. Το έγγραφο προβλέπει σε πρώτη φάση την έρευνα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από τις ρωσικές ακτές (την Ανάπα), από το σκάφος Castoro 6


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου