Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΓΣΕΕ: «Ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων από την επόμενη εβδομάδα» - Η Γερμανία προκαλεί ανθρωπιστική κρίση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ: «Ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων από την επόμενη εβδομάδα» - Η Γερμανία προκαλεί ανθρωπιστική κρίση
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΓΣΕΕ για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν σε βασικά αγαθά στην αγορά τις επόμενες ημέρες, καθώς η ΕΚΤ, με εντολή φυσικά από το Βερολίνο, δεν επιτρέπει την εκταμίευση χρημάτων για αγορές ούτε καν τροφίμων από το εξωτερικό.

Ήδη σε πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια προιόντα, παρόλο που οι εργαζόμενοι φροντίζουν για την άμεση τροφοδότησή τους.

Η αγορά έχει «παγώσει» ενώ τελειώνουν και τα αποθέματα των προϊόντων που φυλάσσονται στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, επειδή δεν...
παράγουμε σχεδόν τίποτα και οι τράπεζες δεν μας αφήνουν να εισάγουμε τίποτα αυτή την στιγμή θα δούμε άμεσα τις συνέπειες στην ελληνική αγορά.

«Υπολογίζεται ότι οι πρώτες ελλείψεις βασικών προϊόντων θα παρουσιαστούν στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα. Αφενός γιατί δεν παράγουμε τίποτα, αφετέρου γιατί, τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα αφού οι συναλλαγές γίνονται μέσω τραπέζης. Πλέον με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, καμία εταιρεία δεν εμπιστεύεται την ελληνική αγορά» λέει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για ομαδικές απολύσεις και άδειασμα των σούπερ μάρκετ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας».

Η υπερκατανάλωση των βασικών αγαθών από τους πολίτες τις επόμενες ημέρες συνέβαλε στην αύξηση κατά 30% του τζίρου στα σούπερ μάρκετ, «γεγονός που έδωσε μια ανάσα ρευστότητας προκειμένου να αντέξουν τα σούπερ μάρκετ έστω και με δυσκολία για τις επόμενες 7-8 ημέρες» λέει ο κ. Καραγεωργόπουλος

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου