Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΣΤΟ ILO Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

PHOTO ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΑΙ ΡΑΙΝΤΕΡ
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ΓΣΕΕ, για την επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας, η Συνομοσπονδία συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στη Γενεύη με τον επικεφαλής του ILO Γκάι Ράιντερ τον οποίο ενημέρωσε εκτενέστατα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ζητώντας για ακόμα μία φορά τη στήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της Συνομοσπονδίας και των Ελλήνων εργαζομένων.

Αναφορικά με το κείμενο συμπερασμάτων που εξέδωσε το ILO ...
τον Οκτώβρη του 2014, αποτέλεσμα τριμερούς συνάντησης εργαζομένων – εργοδοτών – κυβέρνησης, το οποίο δικαίωνε τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, τονίστηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει ως έχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ILO έχει τονίσει κατ’επανάληψη ότι νομοθετικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μνημονίων όπως η καταστρατήγηση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αντίκεινται σε διεθνείς συμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάγια θέση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας αποτελεί το γεγονός ότι ο τριμερής διάλογος και η διαβούλευση πρέπει να προηγούνται πριν από κάθε νομοθέτημα.

Ο κύριος Ράιντερ μάλιστα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι θα τονίσει και στη συνάντησή του με τον Υπουργό Εργασίας ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει τριμερής διάλογος για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει σε λίγη ώρα συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ ενώ η ΣΕΣ και με τη συμμετοχή του κ.Παναγόπουλου ως αντιπροέδρου της, θα συναντηθεί αμέσως μετά με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

Στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έχει αλλεπάλληλες επαφές και με επικεφαλής συνδικαλιστικών οργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου