Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ήπια ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου μετά τα αποθέματα


Ήπια ανάκαμψη σημειώνει η τιμή του πετρελαίου μετά τα στοιχεία για πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 3,1 εκατ. βαρέλια στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Ενέργειας της χώρας. Αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Platts ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων κατά 380.000 βαρέλια. 

Αντίθετα, αύξηση 8,1 εκατ. βαρελιών σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης, ενώ τα αποστάγματα που περιλαμβάνουν και το πετρέλαιο θέρμανσης, ενισχύθηκαν κατά 11,2 εκατ. δολάρια την εξεταζόμενη περίοδο. Αναλυτές που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της Platts τοποθετούσαν την αύξηση στα αποθέματα βενζίνης στα 2,25 εκατ. βαρέλια και την αύξηση στα αποστάγματα στα 2,06 εκατ. βαρέλια. 

Μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 33 σεντς ή 0,9% στα 48,25 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Την Τρίτη το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε (API) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Platts έκαναν λόγο για αύξηση κατά 380.000 βαρέλια. 

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εγκλωβιστεί σε ένα πτωτικό σπιράλ τους τελευταίους έξι μήνες καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί, ενώ η ανάπτυξη της ζήτησης δείχνει σημάδια κόπωσης καθώς η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη παραμένει υποτονική και η Κίνα επιβραδύνει.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου