Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Εξόρμηση Μανιάτη για τα πετρέλαια στα Ιωάννινα

Εξόρμηση Μανιάτη για τα πετρέλαια στα Ιωάννινα
Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με  εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ενώ θα  παρευρεθεί σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στις 15 Οκτωβρίου.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει τη σύνταξη της μελέτης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, ενώ ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας και του Νομού Ιωαννίνων.

Παράλληλα, παρούσα στην εκδήλωση θα είναι και η ελληνική εταιρεία Energean Oil η οποία θα παρουσιάσει το προφίλ της στους τοπικούς φορείς, τους στόχους της για το έργο στα Ιωάννινα και την εμπειρία της από το έργο της Καβάλας. Υπενθυμίζεται ότι στα Ιωάννινα, οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50- 100 εκατομμύρια βαρέλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Energean θα μεταβούν την Τρίτη στο Μαυροβούνιο για να παρουσιάσουν τις προτάσεις της, καθώς έχει “περάσει” στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε θαλάσσια μπλοκ της χώρας.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου