Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη με φορολογία 15% - 17% & απλή αδειοδότηση

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη με φορολογία 15% - 17% & απλή αδειοδότηση
Ενιαίος χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των επιχειρήσεων, λιγότερη γραφειοκρατία και αμοιβές συνδεδεμένες με την παραγωγικότητα θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, σύμφωνα με την "Καθημερινή" που επικαλείται το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την ΕΕ για τη δημιουργία ΕΟΖ, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν εντός των ζωνών θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής μεταξύ 15% και 17%, από 26% που είναι σήμερα. Μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εάν έχει αναπτυξιακά αποτελέσματα η εφαρμογή του χαμηλού συντελεστή εντός της ΕΟΖ, τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα ισχυρό επιχείρημα για την εφαρμογή του σε όλη την επικράτεια. Επίσης θα είναι πλήρως απλουστευμένες οι διαδικασίες αδειοδότησης. 

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, θα ισχύει ό,τι και στην υπόλοιπη επικράτεια, ενώ θα προβλέπονται και πριμ για τους εργαζομένους, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την παραγωγικότητα. Οι ζώνες θα είναι γεωγραφικές και όχι κλαδικές, δηλαδή θα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις εντός αυτής. 


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου