Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Επανέρχεται η Vopak για το τερματικό καυσίμων στην Κρήτη


Μετά από 2,5 περίπου χρόνια διαπραγματεύσεων και αποτυχία έως τώρα να προχωρήσει το σχέδιο, ο ολλανδικός όμιλος Vopak κατέθεσε τελικά αίτημα στο Invest in Greece για τη δημιουργία τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στη Νότια Κρήτη.
Η επένδυση αφορά αναλυτικότερα στη δημιουργία τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών κοντά στην περιοχή του Αθερινόλακκου, το ύψος της οποίας με βάση παλαιότερες εκτιμήσεις υπολογίζεται μεταξύ των 300-500 εκατ. ευρώ. Επίσης, με βάση όσα είχαν γνωστοποιηθεί δυόμισι χρόνια πριν, στο έργο στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 1.500 άτομα ενώ οι μόνιμες θέσεις εργασίας υπολογίζονταν σε περίπου 200.
Σημειώνεται ότι η Κρήτη ήταν η μία από τις τέσσερις περιοχές που είχε επιλέξει η Ολλανδική εταιρεία, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στον κόσμο, για να κάνει τον τερματικό σταθμό της. Οι άλλες περιοχές ήταν η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Τουρκία.
Σήμερα η Vopak λειτουργεί 79 τερματικούς σταθμούς σε 29 χώρες με συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης πάνω από 31 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ενώ άλλα 6,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα θα ενταχθούν στο δυναμικό της μέχρι το 2017.
Σε ότι αφορά στην επένδυση στην Κρήτη, αν και εφόσον υλοποιηθεί, η εταιρεία θα καλύπτει τις ανάγκες των εταιρειών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα εξυπηρετούνται οι διελεύσεις από τα στενά του Σουέζ, η πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και ότι εισάγεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην περιοχή.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου