Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 
             Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

               Το τελευταίο διάστημα έχουμε βιώσει τις συνέπειες της σύμβασης, καθώς προϋπόθεση της υπογραφής της ήταν να μην καλυφθούν οι κενές θέσεις. Αυτό εφαρμόζεται με την κατάργηση θέσεων στο διυλιστήριο Ασπροπύργου, με το κόψιμο μιας θέσης στο Γ΄ συγκρότημα της Μετατροπής, ενώ πηγαινοέρχονται χαρτιά για κόψιμο θέσης στο Β’ συγκρότημα της Διύλισης. Ταυτόχρονα συζητιέται η κατάργηση της θέση του θερμαστή στο θερμικό, στη διακίνηση κτλ.

               Είναι ξεκάθαρο ότι για την πλειοψηφία του Σωματείου (ΕΝΙΑΙΑ-ΕΛΚΕ), ισχύει το διευθυντικό δικαίωμα. Η πλειοψηφία όχι μόνο δεν αντιπαλεύει την κατάργηση των θέσεων, αλλά προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους για την αποδοχή της κατάστασης.

                Έχει δημιουργηθεί μια ανασφαλής και επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους, η οποία συνοπτικά περιγράφεται από λιγότερες θέσεις εργασίας και ατελείωτα 12ωρα.

              Συνάδελφοι, στις ορέξεις της εταιρίας για μείωση προσωπικού με παράλληλη εντατικοποίηση της εργασίας χρειάζεται αντίσταση, την οποία η τωρινή ηγεσία του σωματείου δεν είναι διατεθειμένη να προβάλει .

              Οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας είναι μοχλός πίεσης στα χέρια των εργαζομένων, είναι μέσο υπεράσπισης της ζωής μας. Ωστόσο, αυτές έχουν παραμείνει παροπλισμένες όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουν πάρει θέση για την εντατικοποίηση της εργασίας, τα 12ωρα, τις κενές θέσεις, τις ελλείψεις σε θέματα υγιεινής, ούτε όμως για τα περιστατικά και τα ατυχήματα τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί και στις επιτροπές αυτές. Να αποκτήσουν προσανατολισμό και δράση που στόχο θα έχουν την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων.

                Το Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για ανάδειξη ΕΥΑΕ, που θα πραγματοποιηθούν στις 28-29/5 δείχνοντας εμπιστοσύνη στους υποψηφίους του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ:

                 ΒΕΑ: Αγγελή Βασιλική/ΤΜΜ, Κορομηλάς Κώστας/ΤΜΔ, Κρέτσης Κώστας/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, Ματαράγκας Χρήστος/ΤΜΜ


                ΒΕΕ:  Χριστίδης Σταύρος/FLEXICOKER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου