Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΕΚΕΔΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Είμαστε στο πλευρό των γονέων και των μαθητών για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για συγχώνευση των σχολικών κτιρίων.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει την συνεχόμενη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη πρακτική της κυβέρνησης για την διάλυση και εν κατακλείδι την κατάργηση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η έντεχνη απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας, με βασικό στοίχημα την ιδιωτικοποίησή της.

Η Παιδεία είναι ο βασικότερος μοχλός για τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του μέλλοντος της πατρίδας μας.

Οφείλει, λοιπόν η κυβέρνηση να επενδύσει σε αυτήν και όχι να την τεμαχίζει.

Πιστεύουν τάχα ότι η συγχώνευση σχολικών κτιρίων και  το στίβαγμα δεκάδων μαθητών μαζί, λες και είναι πράγματα για αποθήκευση, θα επιλύσουν τις παθογένειες του Παιδαγωγικού Συστήματος.

Τα προβλήματα βρίσκονται αλλού, και μόνο με πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, την κυβέρνηση, τους δασκάλους, γονείς και μαθητές μπορεί να οδηγηθεί η  Παιδεία μας στο σωστό και αξιόπιστο δρόμο που πάνω από όλα θα είναι Δημόσιος και Δωρεάν.

Καλούμε τους πολίτες και τους εργαζόμενους της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας , που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Μαθητών την Τρίτη 27/5/14.


Λεοφωρεία θα ξεκινήσουν στις 13:15 από το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.

Το μέλλον της Παιδείας θα το οραματιστούμε και θα το διαμορφώσουμε όλοι μαζί.



               ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου