Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία, όλα έχουν την σημασία τους. Η ανακοίνωση της ΕΛΚΕ βγήκε υπό το καθεστώς πίεσης λόγω της Εσωτερικής Επιστολής που στείλαμε χθες το πρωί και ζητάει την σύσταση έκτακτου Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ με θέμα τα Οργανογράμματα.  Αντί λοιπόν να επιλέξουν να βγάλουν καημούς με την ανακοίνωσή τους θα μπορούσαν απλά να αποδεχθούν το έκτακτο Δ.Σ. και εκεί να συζητηθούν όλα. Προτίμησαν όμως για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους.

Με θλίψη διαπιστώνουμε για την ΕΛΚΕ πως το ισχυρότερο και μόνο όπλο της είναι η σιωπή.  Γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι κάθε φορά που της ''επιτρέπεται'' να επικοινωνεί με τους εργαζομένους για τα ζητήματα που τους απασχολούν υστερεί.Kινείται με ανευθυνότητα και ανωριμότητα,  ενώ δεν ξεφεύγει από τον στρατηγικό στόχο της απόλυτης προσήλωσης στα δικά της ''προβλήματα''.

Οι εργαζόμενοι θα περίμεναν να είχε βγάλει μια ανακοίνωση στήριξης για το συνάδερφο Αρχιφύλακα στο επαίσχυντο περιστατικό της Πύλης των ΒΕΑ. Αντί αυτού θυμήθηκαν να κατηγορήσουν το ΣΚΕΕΠ και να μας θυμίσουν ξανά το θέμα της Σύμβασης που αρκεί κάποιος να ανατρέξει στο προεκλογικό τους φυλλάδιο και θα καταλάβει πόσο ψεύτες είναι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το θέμα των Οργανογραμμάτων δεν ''προέκυψε εσχάτως''. Άλλωστε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας που πήγαν μόνοι και συμφώνησαν την Σύμβαση το γνωρίζουν καλά. Προκαλεί όμως ''έκπληξη'' πόσο γρήγορα ξέχασε ο Γραμματέας τι ψήφισε ο Πρόεδρος στο Δ.Σ. της Εταιρείας στις 28.03.14 όπου υπερψήφισε την αποχώρηση 55 συναδέλφων χωρίς αντικατάσταση καθώς και τα νέα Οργανογράμματα  ΒΕΑ και ΒΕΘ, στα πρότυπα των ΒΕΕ και των Διυλιστηρίων της Κ. Ευρώπης και Β. Αμερικής. 

Η συνέπεια της ψήφου του Προέδρου στο Δ.Σ. της Εταιρείας φάνηκε εχθές το μεσημέρι, όταν μετά την επιστολή που στείλαμε έσπευσε μαζί με τον Γραμματέα να διευκρινίσει σε μία από τις περίφημες ενημερώσεις στο Κοντρόλ Διύλισης των ΒΕΑ, ότι όσον αφορά τα Οργανογράμματα, οι ΒΕΕ λειτουργούν στο 100% του Οργανογράμματος, οι ΒΕΘ στο 120% αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα και μόνο ο Ασπρόπυργος είναι στο 180% και εκεί υπάρχει θέμα. Άρα οι αλλαγές των Οργανογραμμάτων θα προκύπτουν συνέχεια μέχρι να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα αφού το Προεδρείο το έχει αποδεχθεί.

Είναι ανήκουστο όμως, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ αντί να προστατεύουν τους εργαζόμενους, όποτε τους βολεύει να απεμπολούν τον ρόλο τους και να στέλνουν τους εργαζόμενους να συζητήσουν με την Διοίκηση για τα Οργανογράμματα.  Γιατί άραγε;  Μήπως για να καλύψουν την αποτυχία τους ή στην καλύτερη περίπτωση την συνενοχή τους σε αυτά που έχουν ήδη συμφωνήσει;

Με αφορμή τις Εκλογές Υγιεινής και Ασφάλειας που εξελίσσονται στις ΒΕΘ και θα γίνουν τις επόμενες ημέρες σε ΒΕΕ και ΒΕΑ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ ότι ο εκπρόσωπος της Διοίκησης που ήρθε να επιθεωρήσει τα μαγειρεία του Ασπροπύργου παρατήρησε ότι αυτά ήταν εντελώς ακατάλληλα για την παρασκευή φαγητού και εξέφρασε την απορία του πως δεν πάθαμε τίποτα μέχρι σήμερα! Αν όλα αυτά που ειπώθηκαν είναι αληθή τότε πού ήταν η Υγιεινή και Ασφάλεια; Ποιος ήταν Συντονιστής στην επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας άραγε; Μήπως ήταν από την παράταξη του Γραμματέα;


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι υποχρέωσή μας να προσέλθουμε στις κάλπες για την εκλογή της νέας Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, επιλέγοντας – στηρίζοντας με την ψήφο μας συναδέλφους που δεν θα υποκύψουν σε καμία πίεση εις βάρος της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου