Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οι μισοί νέοι ενήλικες Ευρωπαίοι ζουν με τους γονείς τους

Οι μισοί νέοι ενήλικες Ευρωπαίοι ζουν με τους γονείς τους
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Επίπεδα-ρεκόρ εξάρτησης από τους γονείς παρουσιάζει έκθεση του ευρωπαϊκού Ιδρύματος, με έδρα το Δουβλίνο, Eurofound. Σχεδόν οι μισοί νέοι ενήλικες της Ευρώπης ζουν με τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ευρωπαίων ηλικίας 18-30 που μένουν ακόμα με τους γονείς τους είχε ανέλθει μέχρι το 2011 στο 48% (36,7 εκατομμύρια), ακολουθώντας την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία από την έρευνα (που θα παρουσιαστεί επισήμως την Τρίτη) παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Τhe Guardian, αναφέροντας ότι ελάχιστες χώρες είναι «απρόσβλητες» από το φαινόμενο, το οποίο δεν περιορίζεται στη Μεσόγειο.

Αύξηση του αριθμού των νέων ενηλίκων που ζουν με τους γονείς τους σημειώνεται στη Σουηδία, τη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Στην Ιταλία, σχεδόν τα 4/5 (79%) των νεαρών ενηλίκων ζουν με τους γονείς τους.

Το ποσοστό αυτό μειώνεται -κατά την ίδια περίοδο- σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία.

«Δεν είναι μόνο ο επαγγελματικός κόσμος που έχει αλλάξει, αλλά και η ίδια η κοινωνία: οι μεταβάσεις γίνονται πιο απρόβλεπτες. Οι άνθρωποι δεν έχουν μια δουλειά για όλη τους τη ζωή, ούτε ζουν σε ένα μέρος για όλη τη ζωή τους» είπε η Άννα Λούντβινεκ, μία από τις συντάκτριες της έκθεσης.

Για τις γυναίκες 25 έως 29 ετών, το ποσοστό των γυναικών που μένουν με τους γονείς τους αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες στο 26%, ενώ για τους άνδρες κατά τρεις μονάδες στο 34%. Ακόμα και σε αυτούς που έχουν εργασία, το ποσοστό αυξήθηκε κατά μία μονάδα στο 34%.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 49% των νέων Ευρωπαίων ζει με κάποιου είδους στέρηση. Τα ποσοστά της στέρησης σημειώνουν τεράστια αύξηση στην Ελλάδα (15 μονάδες), την Ισπανία (20 μονάδες) και τη Βρετανία (10 μονάδες).
Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου