Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από την πέμπτη συνάντηση με την Εταιρεία για την ΕΣΣΕ, πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. στα γραφεία του Σωματείου μας και διαπιστώθηκε ακόμη μία φορά το αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση σε σχέση με τους στόχους του Σωματείου, που θα επιτρέπουν την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς απώλειες. Πλέον, η εργοδοσία αναλαμβάνει την ευθύνη για την πορεία της Εταιρείας με την επιμονή της να ζητά και άλλες παραχωρήσεις από την ήδη πιεσμένη σύμβασή μας.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι, πριν τρία χρόνια περίπου οι ετήσιες αμοιβές των εργαζομένων ήταν 200 εκ ευρώ ενώ σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Εταιρείας, το ποσό ανέρχεται στα 145 εκ ευρώ. Είναι αδιανόητο σήμερα, έστω και με την πρόσκαιρη οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, που επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά ότι μόνο οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται, να ζητά μειώσεις.

Όχι κύριοι της Διοίκησης, δεν ζητάτε νοικοκύρεμα και ''πλάτη'' από τους εργαζόμενους, κάνετε απλά ξεκαθάρισμα λογαριασμών πράγμα που οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι σαφές ότι η μάχη που θα δοθεί δεν είναι ένας αγώνας δρόμου μικρών αποστάσεων και μεγάλων ταχυτήτων αλλά ένας αγώνας αντοχής και μάλιστα ανωμάλου δρόμου. Εμείς ως ΣΚΕΕΠ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους ενδιαφερόμενους τις θέσεις μας. Η μάχη αυτή είναι όλων των εργαζομένων με μοναδικό στόχο την δικαίωσή τους, την ασφάλειά τους και την αξιοπρέπειά τους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαγωνισμός παρατάξεων και ατομικών επιδιώξεων.

Το ότι δεν μιλάμε, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κάτι να πούμε. Η επιλεκτική μας σιωπή είναι για την εξυπηρέτηση του παραπάνω στόχου, δεν είναι συμβιβασμός, δεν είναι τύφλωση και δεν είναι κώφωση. Συμφωνούμε με τις φωνές ότι η ενότητα είναι πλασματική και συνήθως την επικαλούνται και την ζητούν αυτοί που οι πράξεις τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την έννοια της ενότητας. Σίγουρα όμως για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους χρειάζεται υπευθυνότητα και το ΣΚΕΕΠ με αυτό το χαρακτηριστικό θα πορευτεί.  Τα λάθη θα προσπαθούμε να τα διορθώνουνε, την ανικανότητα θα την επισημαίνουμε και την σκοπιμότητα θα την καταγγέλλουμε.  Εμείς έχουμε επιλέξει στρατόπεδο και αυτό είναι το στρατόπεδο όλων των εργαζομένων.  Θα συμμετέχουμε στα όργανα, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον κοινό στόχο και όταν κρίνουμε απαραίτητο θα μιλάμε με τις ανακοινώσεις μας. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα φτιάχνουμε από πριν την ανακοίνωση και στα όργανα θα φερόμαστε δογματικά βάση της προγραφείσας ανακοίνωσης.



Υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα οφείλουν να οδηγούν στην σύνθεση που είναι απαραίτητο συστατικό για τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η πρόταση μας προς το Δ.Σ. του Σωματείου για την διενέργεια  Δημοψηφίσματος  με κάλπη μετά το πέρας των Περιφερειακών Συνελεύσεων.

'' Στηρίζω τις αποφάσεις των οργάνων του Σωματείου για την μη αποδοχή οποιασδήποτε αρνητικής μεταβολής στην ισχύουσα ΕΣΣΕ ''

Ένα Δημοψήφισμα τώρα, θα έστελνε ηχηρότατο μήνυμα στην Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ απαιτούν αυτό που τους ανήκει και δεν δέχονται καμία αρνητική μεταβολή στην ισχύουσα ΕΣΣΕ.

Ένα Δημοψήφισμα τώρα, θα έστελνε ηχηρότατο μήνυμα στα παπαγαλάκια της Διοίκησης που προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια στις τάξεις των εργαζομένων προβάλλοντας στημένες δήθεν ''φωνές λογικής''.

Ένα Δημοψήφισμα τώρα και όχι μετά, θα έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα σιγουριάς και ασφάλειας στους εργαζομένους ότι την κρίσιμη ώρα, οι σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν από τα όργανα και θα αποφευχθούν τα ψευτοδιλήμματα και οι αποφάσεις με το μαχαίρι στο λαιμό. Δυστυχώς, η πρότασή μας απορρίφθηκε.

Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την παρέμβαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και να καταδικάσουμε με την σειρά μας την περίεργη στάση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο κοντρόλ των ΒΕΕ, υπενθυμίζοντάς του ότι για να διοικείς μια Εταιρεία όπως τα ΕΛΠΕ το βασικό στοιχείο που χρειάζεται να σε διέπει, είναι τουλάχιστον η ψυχραιμία.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Στηρίζουμε  με  όλες μας τις δυνάμεις τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ομόφωνα προκήρυξε το Συνδικάτο και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά και στις περιφερειακές συνελεύσεις.

Προχωράμε δυναμικά, προχωράμε αποφασιστικά, προχωράμε όλοι μαζί, και όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε όλοι εδώ, να κάνουμε τον απολογισμό μας.




ΣΚΕΕΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου