Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΚΘ:Ημερίδα με τίτλο «Η Γυναίκα σήμερα και οι πολλαπλοί ρόλοι της» που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΘ την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στις 18.00μ.μ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

        Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και συμμετέχει στο στρατηγικό σχέδιο της ΓΣΕΕ για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

       Η Δομή Ισότητας των Φύλων Ε.Κ.Θ – Ι.Ν.Ε/ΓΕΣΕΕ σας προσκαλεί σε Ημερίδα με τίτλο «Η Γυναίκα σήμερα και οι πολλαπλοί ρόλοι της» που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΘ την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στις 18.00μ.μ. 

     Στις ημέρες της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, η γυναίκα εκτός των πολλαπλών ρόλων της καλείται να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας μέσα σε μια οικονομία και κοινωνία που συνεχώς διογκώνει το πρόβλημα όπως καταδεικνύουν και οι επίσημες έρευνες (ΕΛΣΤΑΤ, EUROSTAT) σύμφωνα με τις οποίες οι γυναίκες στη χώρα μας εμφανίζουν σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ. 

     Επιβαρυντικά είναι και τα στοιχεία για τη σημερινή εργαζόμενη γυναίκα καθώς στην χώρα μας όπως προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ελληνίδες εργαζόμενες αμείβονται κατά μέσο όρο κατά 15% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες.

     Η ανάγκη για ουσιαστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης κρίνεται επιτακτική. Το Ε.Κ.Θ. θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να πετύχει την ενθάρρυνση και την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ:ekth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου