Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Shell: συγνώμη λάθος, ότι ήταν να γίνει στην Ελλάδα έγινε

Shell: συγνώμη λάθος, ότι ήταν να γίνει στην Ελλάδα έγινε
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί από τις δηλώσεις του μεγάλου πετρελαϊκού Ομίλου της Shell για αποχώρηση του από την Ελλάδα...

Aν και ο Ομιλος έχει αποχωρήσει από το 2010 από την χώρα μεταβιβάζοντας τα πρατηρία του στην Μotor  Oil, εντούτοις εκφράστηκαν φόβοι και για αποχώρηση του σήματος Shell από τα πρατήρια που ήδη υπάρχουν. 
Η Shell αναγκάστηκε να αναδημοσιεύσει την ανακοίνωση της για την πώληση 870 πρατηρίων της, το διϋλιστήριό της στο Τζιλόγκ της Βικτόρια και άλλα περιουσιακά της στοιχεία στην Αυστραλία, στην εταιρεία Vitol έναντι 2,9 δισ. δολαρίων.
Εκεί μάλιστα έγινε και αναφορά στην απόσυρση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, οι πρόσφατες εκποιήσεις της περιλαμβάνουν την πώληση των διυλιστηρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο , τη Γερμανία , τη Γαλλία , τη Νορβηγία και την Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και η αποχώρηση της από την Αίγυπτο , την Ισπανία, την Ελλάδα , τη Φινλανδία και τη Σουηδία και η σχεδιαζόμενη πώληση ορισμένων πρατηρίων της σε Ιταλία και τη Νορβηγία .
Το fpress.gr επικοινώνησε με την διοίκηση της Coral (αποτελεί τη συνέχεια της Shell Hellas μετά την εξαγορά της από την Motor Οil Ελλάς), η οποία τόνισε ότι όλα συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης των σημάτων της Shell. 
Nα σημειωθεί ότι η Coral διατηρεί κάτω από το σήμα της Shell περίπου 700 πρατήρια στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών.
Οι κύριες δραστηριότητές της καλύπτουν την χονδρική και λιανική πώληση ενός ευρέος φάσματος πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων ενώ συγκεντρώνει πελάτες από το χώρο της βιομηχανίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας. 


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου