Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

IBG: Οι προβλέψεις για ΕΛΠΕ για τη χρήση του 2013


Τα αδύναμα περιθώρια διύλισης και τα υψηλά κόστη του αργού πετρελαίου στην περιοχή της Μεσογείου θα έχουν ασκήσει σημαντικές πιέσεις στον τομέα διύλισης των Ελληνικών Πετρελαίων το δ' τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG.
Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι πιέσεις αυτές θα μετριαστούν από την συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος περικοπής κόστους της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, η IBG προβλέπει πως τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν διεύρυνση των ζημιών ("clean" net income) το δ' τρίμηνο στα 38 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της χρήσης προβλέπονται ζημιές 120 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Παράλληλα, τα καθαρά EBITDA ("clean" EBITDA) αναμένεται να διαμορφωθούν στα 30 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο (-62%) και στα 163 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης (-63%).
Τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ θα ανακοινωθούν στις 27 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, με την IBG να σημειώνει πως η προσοχή θα είναι στραμμένη στις δηλώσεις της διοίκησης της εταιρείας σε ότι αφορά τις προοπτικές για το 2014

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου