Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι δεσμεύσεις Έτινγκερ για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και χρηματοδότηση αγωγών


Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, η χρηματοδότηση των αγωγών αλλά και το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες εξαιτίας του υψηλού κόστους ενέργειας, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον επίτροπο Ενέργειας Γκ. Ετινγκερ.

Όσον αφορά το ΔΕΣΦΑ ο Επίτροπος δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση της ανάγκης ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν, ΕΕ και Ελλάδας για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία λόγω της αναγκαιότητας αυτού του πλαισίου κινδυνεύει να πάει χρονικά πίσω.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ έγινε ειδική αναφορά στις ΕΠΑ και τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τους Ιταλούς, για την οποία και ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα τιμήσει τις υπογραφές του ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα το πλαίσιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ απαιτεί την απελευθέρωση και αυτών των δικτύων διανομής που όμως, στην περίπτωση της Ελλάδας, βρίσκονται στα χέρια των Ιταλών ήδη. Επι τούτου λοιπόν ο κ. Ετινγκερ δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει για τη διευθέτηση και αυτού του ζητήματος,

Όσον αφορά τους αγωγούς, δηλαδή τη διασύνδεση για ηλεκτρική ενέργεια της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα και με το Ισραήλ αλλά και τη σύνδεση με τη Βουλγαρία, ο Επίτροπος ανέφερε ότι τα έργα αυτά μπορούν να ενταχθούν στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Από την άλλη πλευρά, επιχειρηματικοί κύκλοι υπογράμμισαν το υψηλό κόστος ενέργειας στην Ελλάδα, κάτι που έλαβε υπόψην του ο Επίτροπος.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου