Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Διαφωνία ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους προκαλεί το χαράτσι της ΔΕΗ




Έντονη διαφωνία δείχνει να αναπτύσσεται στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης, μετά και τη ρητή πρόθεση του Πρωθυπουργού να εισηγηθεί την συνέχιση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2013.

Μάλιστα για πρώτη φορά οι κυβερνητικοί εταίροι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης μιας τέτοιας ρύθμισης, εκφράζοντας σοβαρές αντιρρήσεις για την επέκταση του μέτρου.

Το θέμα, τέθηκε και στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, όμως η σχετική κουβέντα μεταξύ των εταίρων διήρκεσε ελάχιστα καθώς από την πρώτη στιγμή αποτυπώθηκε η αντίθεση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με τη δρομολογούμενη επέκταση ισχύος του χαρατσιού και δεν κρίθηκε σκόπιμο ειδικά χθες να ανοίξει περισσότερο η συζήτηση.

Η διαφωνία όμως καταγράφηκε με απόλυτο τρόπο στις δηλώσεις που έκαναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τη θέση του κόμματός του υπέρ της θέσπισης ενός ενιαίου φόρου ακινήτων και μάλιστα άφησε αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά το παρελθόν, θυμίζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες ψηφίστηκε το ειδικό τέλος ώστε η χώρα να οδηγηθεί στο κούρεμα του χρέους και να κρατηθεί όρθια η εθνική οικονομία.

 «Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε σε μια οριστική, θεσμική λύση. Βεβαίως, αυτά θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η στιγμή» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι.

Απόλυτα αρνητικός με την επέκταση ισχύος του ειδικού τέλους ακινήτων εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε κατηγορηματικά χθες το βράδυ ότι «η διαφωνία μου είναι δεδομένη» θυμίζοντας ότι το ειδικό τέλος τελειώνει τον Μάιο, επομένως «εάν επαναληφθεί θα πρόκειται για νέο μέτρο. Και τέτοιο νέο μέτρο δεν πρέπει να υπάρξει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο ειδικός (ενιαίος) φόρος ακινήτων μπορεί να έχει το ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα και επίσης θεωρείται βέβαιο ότι με την κλιμάκωση που έχουν εισηγηθεί τα κόμματα θα επιφέρει σημαντικότατη ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου