Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β




Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της «Ενωμένης» Ευρώπης στην ύστατη προσπάθεια του να μαζέψει τα αμάζευτα και να καλύψει τα ελλείμματα, που εκείνο δημιούργησε στα «τραπεζικά μαγαζάκια» του, βουλιάζει τον έναν λαό μετά τον άλλο στην ανέχεια και στην εξαθλίωση .

Η Κύπρος είναι το επόμενο θύμα των αιμοδιψών τραπεζιτών μετά την απόφαση «διάσωσής» της από τους «σωτήρες» της Ευρωζώνης με αρχηγό την Γερμανία η οποία όλον αυτό τον καιρό προωθεί την λιτότητα και συσσωρεύει το χρυσό των καταπονημένων χωρών.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει αποδειχθεί όνειρο θερινής νύχτας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άγριος οικονομικός πόλεμος.

Η απόφαση για άμεση δήμευση των  περιουσιακών  στοιχείων των πολιτών της Κύπρου και όχι μόνο,  με το πάγωμα ενός σημαντικού μέρους των τραπεζικών τους καταθέσεων, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για ακόμη μια φορά, με διαφαινόμενο δυσοίωνο πλέον μέλλον μιας ενωμένης Ευρώπης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Με την απόφαση τους αυτή, σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικών ηγετών στην Ευρώπη, ο  λαός γίνεται πάλι το τραγικό θύμα της ιστορίας, μιας και η άποψη του συνόλου των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας) είναι πως οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Το πρόβλημα της Κύπρου, μιας οικονομίας που αντιστοιχεί μόλις στο 0,2% της ευρωζώνης, θα μπορούσε να έχει λυθεί χωρίς αυτούς τους «τιμωρητικούς» όρους.
Το γεγονός πως αυτό δεν συνέβη, δείχνει πως το παιχνίδι είναι κατά βάση γεωπολιτικό και έχει να κάνει με τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να συντονίσουν τον βηματισμό τους και να χαράξουν μια ξεκάθαρη στρατηγική που να διασφαλίζει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας τρικομματικής κυβέρνησης , πρέπει να κατανοήσουν ότι οι λαοί δεν θα ανεχθούν πλέον την λιτότητα και την εξαθλίωση, δεν θα ανεχθούν πλέον την ληστρική συμπεριφορά.
Αν θέλουν ενωμένη Ευρώπη πρέπει να διαμορφώσουν τις συνθήκες για μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου