Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛ.ΠΕ Η ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου, δεν μπορεί να είναι ζητούμενο, είναι αυτονόητο




Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, θέλει να εκφράσει τους φόβους και τις αγωνίες ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, μετά και από το επικίνδυνο συμβάν που εκδηλώθηκε την Δευτέρα το πρωί στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου των ΕΛ.ΠΕ., με αποτέλεσμα την μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που προήλθε από την μονάδα κενού.
Μία πυρκαγιά που αν δεν υπήρχε η έγκαιρη και άμεση παρέμβαση των συναδέλφων μας εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, (και εδώ θα θέλαμε να τους αποδώσουμε τα εύσημα), θα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστα προβλήματα για τον οικιστικό και περιβαλλοντικό ιστό ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι λοιπόν, η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ χωρίς καθυστερήσεις θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της στον απόλυτο βαθμό.
• Σας καλούμε να μην κάνετε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας.
• Σας καλούμε να κάνετε πράξη και με το παραπάνω μάλιστα τώρα, όλες εκείνες τις οδηγίες που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες, για την πρόληψη και την εκμηδένιση ατυχημάτων.
Επιτέλους, ας μην συνεχίζετε να σφυρίζετε αδιάφορα πάνω στο πάγιο αίτημα των εργαζομένων για την κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.
Θέσεις εργασίας που έχουν να κάνουν αφενός με την περαιτέρω ασφάλεια του διυλιστηρίου και αφετέρου με το να λειτουργήσουν και ως προληπτικός μοχλός ανίχνευσης προβλημάτων που εγκυμονούν πιθανότητα για ατυχήματα.
Το δηλώνουμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά.
Κύριοι, πέρα από την γενικότερη επένδυση που έχετε δημιουργήσει στην περιοχή μας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μία μεγαλύτερη επένδυση αυτή της ασφάλειας του διυλιστηρίου σας απέναντι στον οικιστικό και περιβαλλοντικό ιστό της περιοχής μας.
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου