Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΝΑΥΑΡΧΟΣ Τ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ «Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να επέμβει στην Συρία»




Ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ κάνει σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή στρατιωτική παρουσία της στη Συρία και πως είναι έτοιμοι για εμπλοκή σε περίπτωση που τους ζητηθεί να το κάνουν όπως έγινε στην περίπτωση της Λιβύης» αναφέρει το trt Haber.

Ο ναύαρχος Σταυρίδης κατέθεσε στην Επιτροπή άμυνας  της Αμερικανικής Γερουσίας και απαντώντας στην ερώτηση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, «αν το ΝΑΤΟ κάνει στρατιωτικό σχεδιασμό για καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη Συρία», ο Σταυρίδης είπε τα εξής:

«Ναι. Εξετάζουμε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών επιλογών και είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε περίπτωση που ζητηθεί, όπως έγινε στη Λιβύη».

Ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης ανέφερε επίσης ότι «οι χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξετάζουν ενεργά την επιλογή προσφοράς βοήθειας στην αντιπολίτευση με έναν τρόπο που να σπάσει τον φαύλο κύκλο που βιώνεται στη Συρία, υπενθυμίζοντας ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και των 28 μελών της Συμμαχίας καθώς και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να μπορέσει το ΝΑΤΟ να αναλάβει στρατιωτικό ρόλο στη Συρία».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου