Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στα 19 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας




Στα 19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανέρχονται οι προς εξόρυξη υδρογονάνθρακες στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας, όπως επισήμανε χθες η διοίκηση της Energean Oil & Gas, η οποία παραχώρησε συνέντευξη για πρώτη φορά μετά την κύρωση από τη Βουλή των αδειών εκμετάλλευσης, που επεκτάθηκαν στα 25 χρόνια. Με την εμφυλιοπολεμική «σύρραξη» μεταξύ της Energean Oil & Gas και των συνδικαλιστών της θυγατρικής της, «Καβάλα Oil» σε πλήρη εξέλιξη, η διοίκηση της πρώτης απέδωσε τις ευθύνες στη διοίκηση της δεύτερης, στην οποία το Σωματείο των Εργαζόμενων ελέγχει το μειοψηφικό ποσοστό του 33% (το 67% της θυγατρικής το ελέγχει η Energean).
Χρονικό σημείο έναρξης της έντασης, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Energean, Μ. Ρήγας, είναι όταν ξεκινά ο έλεγχος της λειτουργίας της «Καβάλα Oil», που ανατέθηκε στην Grant Thornton, κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό του προέδρου της, Βαγγέλη Παππά.
Τότε ήταν που η διοίκηση της «Καβάλα Oil» άρχισε να αναζητά νέο επενδυτή και να αξιώνει από την Energean να αποχωρήσει από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του κόλπου της Καβάλας.
Αναφορικά με τις οφειλές προς εργαζόμενους, προμηθευτές και ελληνικό δημόσιο, που σύμφωνα με κατηγορίες των εργαζομένων ανέρχονται στα 30 εκατ. ευρώ, ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι θα τις εξοφλήσει αμέσως μόλις μπορέσει να πουλήσει το πετρέλαιο που υπάρχει στις αποθήκες της «Καβάλα Oil».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι από το 2007, που ανέλαβε την «Καβάλα Oil», έχει επενδύσει συνολικά 184 εκατ. ευρώ, ενώ ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τα 1.800 βαρέλια την ημέρα σήμερα, στα 5 - 6.000 βαρέλια ημερησίως.
Το μόνο κώλυμα, κατά τον κ. Ρήγα, που ανακόπτει την υλοποίηση των επενδύσεων είναι η διοίκηση της Kavala Oil, που αρνείται να παραιτηθεί μην επιτρέποντας στη μητρική εταιρεία της να πωλήσει το παραγόμενο προϊόν. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου