Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Γερμανία: Ιδρύθηκε κόμμα κατά του ευρώ!




Ένα νέο κόμμα ίδρυσαν oι αντίπαλοι του κοινού νομίσματος στη Γερμανία, το οποίο τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ευρώ και της επιστροφής στο μάρκο. Το όνομα του κόμματος είναι «Το εναλλακτικό για τη Γερμανία».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο Κόνραντ Άνταμ που ίδρυσε το κόμμα μαζί με άλλους δημοσιογράφους και ερευνητές, αναφέρει ότι «η αντίθετη άποψη όσον αφορά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν αντανακλάται καθόλου στο γερμανικό κοινοβούλιο».


Σε έρευνα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel τον Ιούλιο, 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πως η επένδυση χρηματικών μεγάλων ποσών στη διατήρηση του ευρώ αξίζει πραγματικά.
Η ομάδα απαιτεί την διάλυση της ευρωζώνης αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και μια ανοικτή συζήτηση των στρατηγικών διάσωσης.

«Όλα τα μέρη της Βουλής έχουν ουσιαστικά την ίδια άποψη όσον αφορά τη διάσωση του ευρώ» δήλωσε στη DW o Άνταμ σημειώνοντας ότι «η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί για να εφαρμοστεί το νέο νόμισμα και πότε θα συμβεί αυτή η διαδικασία. Είναι θέμα χρόνου».

Όπως αναφέρει «το ευρώ αντιμετωπίζεται ως ιερό και οποιοσδήποτε με διαφορετική άποψη είτε απορρίπτεται ως λαϊκιστής ή ντροπιάζεται. Αυτό δεν είναι σωστό».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου κάποιο αντιευρωπαϊκό κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται τη Δευτέρα και υπογραμμίζει την αγωνία των γερμανών ψηφοφόρων σχετικά με το κόστος της κρίσης στην ευρωζώνη.

Από το ποσοστό που θα λάβει το νέο κόμμα θα φανεί και η δυναμική των αντιπάλων του ευρώ σε μια χώρα που έxει ωφεληθεί τα μέγιστα από το κοινό νόμισμα!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου