Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σουλτς: Σώσαμε τις τράπεζες, χάσαμε μια γενιά




Η Ευρώπη έσωσε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο κόσμος έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της ΕΕ να λύσει τα προβλήματά του. Και εάν η νεότερη γενιά χάνει την εμπιστοσύνη της, τότε, στα δικά μου μάτια, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο», είπε ο Σουλτς στο Reuters.

Παράλληλα αναφέρθηκε (προφανώς) και στην Ισπανίδα Μπεατρίζ Ταλεγόν την Ισπανίδα γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας.

Όπως είπε, πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπος με μια Ισπανίδα, σε μία συζήτηση για το μέλλον των νέων της Ευρώπης. «Πρακτικά μου έθεσε αυτή την ερώτηση: “δώσατε 700 δισ. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα, πόσα χρήματα διαθέτετε για εμένα;”. Και ποια είναι η απάντησή μου; Εάν έχουμε 700 δισ. ευρώ για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, πρέπει να έχουμε τουλάχιστον τόσα για τη σταθεροποίηση της νέας γενιάς σε τέτοιες χώρες», είπε.

«Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν ενδεχομένως τις καλύτερα μορφωμένες γενιές που εμφάνισαν ποτέ, οι γονείς τους επένδυσαν πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Έκαναν τα πάντα σωστά. Και τώρα που είναι έτοιμοι να μπουν στην αγορά εργασίας, η κοινωνία τους  λέει: “Δεν υπάρχει χώρος για εσάς”. Δημιουργούμε μια χαμένη γενιά», είπε Σουλτς.
ΠΟΝΤΙΚΙ
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου