Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή της Ασπροφος στην Κατασκευή του Αγωγού TAP




H ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε., μετά την επιτυχή συμμετοχή της στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, ανέλαβε τις υπηρεσίες Τοπικού Συμβούλου Μηχανικού στο Βασικό Σχεδιασμό του Αδριατικού Αγωγού Μεταφοράς Φυσικού Αερίου ( Trans- Adriatic Pipeline, ΤΑΡ), του τμήματος από τους Κήπους Έβρου μέχρι τη Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 400 χιλιομέτρων περίπου.

Η ανάθεση στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ έγινε από τη Γερμανική εταιρεία E. ON New Build & Technology GmbH, η οποία έχει αναλάβει το σχεδιασμό του χερσαίου αγωγού στο σύνολό του.

Η σύμβαση της ΑΣΠΡΟΦΟΣ έχει διάρκεια ενός έτους και οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2012. Στη φάση πλήρους ανάπτυξης του έργου εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν 25 μηχανικοί.

Η ΑΣΠΡΟΦΟΣ είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία αδειοδότησης του έργου καθώς και για την εκπόνηση των τεχνικών μελετών, ώστε να ολοκληρωθεί η χάραξη του προαναφερόμενου ελληνικού τμήματος του αγωγού. Οι προβλεπόμενες τοπογραφικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές και υδρολογικές μελέτες στις κύριες διασταυρώσεις καθώς και σε ειδικά τμήματα του αγωγού θα διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου