Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σύστημα 5-3-1 στη μοιρασιά του κράτους από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ




Η κατανομή των θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό αποκαλύπτει ότι και η τρικομματική κυβέρνηση, παρ' ότι ανέλαβε σε καιρό Μνημονίου, μοίρασε τις καρέκλες στην κομματική πελατεία κατ' αναλογίαν της προσφοράς των εταίρων

Ως «λάφυρο» αντιμετωπίζει το κράτος η τρικομματική κυβέρνηση, μοιράζοντας τα «ιμάτιά» του σε εκλεκτούς και κολλητούς, στους οποίους αναθέτει θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό. Η διακυβέρνηση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «κομματική πελατεία», που εξυπηρετείται ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος. Με αυτά τα δεδομένα το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση Παπανδρέου Opengov, ως θεματοφύλακας της αξιοκρατίας στη λειτουργία του κράτους, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Η «Κ.Ε.» επιχειρεί την πολιτική χαρτογράφηση των κυβερνητικών στελεχών σε επίπεδο γενικών γραμματέων και επικεφαλής φορέων καίριας σημασίας σε καυτά μέτωπα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η ενέργεια, η υγεία, η απασχόληση, η παιδεία και αναδεικνύει εκλεκτικές συγγένειες και κομματικούς συσχετισμούς. Το συμπέρασμα είναι ότι η τροκομματική κυβέρνηση -Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- «παίζει» σύστημα 5-3-1 στη μοιρασιά του κράτους!
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου