Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΠΑ: Δυσβάστακτο το Κόστος της Επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα




Δυσβάστακτο θεωρεί η ΔΕΠΑ το κόστος επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα και παραπέμπει στην εναλλακτική λύση του υγροποιημένου αερίου, το οποίο, όμως, ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης εδώ και ένα χρόνο.

Αυτή είναι η εκτίμηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της Διαχείρισης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης.

«Η εγκατάσταση μιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, με χρήση φυσικού αερίου στην Αχαΐα, θα δικαιολογούσε μια λεπτομερέστερη επανεξέταση του θέματος (σσ. επί του παρόντος δεν πληρούνται τα κριτήρια οικονομικής αποτελεσματικότητας) για την περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας.

»Το κόστος για την επέκταση του αγωγού υψηλής πίεσης του ΕΣΦΑ από την Κορινθία στην Πάτρα και τον Πύργο (χωρίς το κόστος των δικτύων διανομής) εκτιμήθηκε σε 90,3 εκατ. ευρω, ενώ το αντίστοιχο κόστος από τη Μεγαλόπολη προς τον Πύργο και την Πάτρα εκτιμήθηκε σε 73,6 εκατ. ευρώ», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Παπαγεωργίου.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου