Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έλλειψη Πολιτικής Βούλησης στην Καταπολέμηση της Λαθρεμπορίας Καυσίμων Καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ



Δημοσιεύματα που αναφέρονται στην έξαρση της λαθρεμπορίας και παράνομης διακίνησης καυσίμων σχολίασε σήμερα, Δευτέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας πως επαληθεύουν τις καταγγελίες περί δράσης οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης καυσίμων και λαθρεμπορίας, που λυμαίνεται την αγορά.
Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, οι οδυνηρές συνέπειες του λαθρεμπορίου πλήττουν όχι μόνο την οικονομία και τους καταναλωτές αλλά και τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδου καυσίμων που λειτουργούν και προσπαθούν να επιβιώσουν υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η Ομοσπονδία αναφέρει πως έχει ζητήσει την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για την πάταξη της λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης και των φαινομένων νοθείας, πειραγμένων αντλιών και ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων και των στοιχείων των πρατηρίων καυσίμων και όλων των εμπλεκομένων στο λαθρεμπόριο καυσίμων.
«Δεν επιτρέπουμε να προστατεύονται πίσω από την ανωνυμία τους όλοι εκείνοι που ληστεύουν κράτος, πολίτες και επαγγελματίες. Δεν επιτρέπουμε να διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος και να οχυρώνεται η ταυτότητα της παρανομίας. Δεν επιτρέπουμε την κρατική ανοχή σε οικονομικά εγκλήματα δισεκατομμυρίων την ώρα που η κοινωνία μας αιμορραγεί οικονομικά και ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει πως απαιτείται δραστική παρέμβαση της πολιτείας, ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών, επιτάχυνση διαδικασιών, εποπτεία και επιβολή αυστηρότατων ποινών, αλλά και η πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει και προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες και επαγγελματίες, ενώ καταδικάζει κάθε μορφή παρανομίας. «Το ερώτημα που βασανίζει είναι: αδυναμία πολιτείας ή έλλειψη πολιτικής βούλησης;», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου