Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μ. Καρχιμάκης: "Εθνικός πληροφοριοδότης της τρόικας ο Προβόπουλος"




Δριμεία επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Επισημαίνοντας πως απετράπη ο έλεγχος των χαρτοφυλακίων των offshore, των ανώνυμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock με επιλογή του, τον χαρακτηρίζει ως "εθνικό πληροφοριοδότη" της τρόικας.
Απευθύνει μάλιστα κάλεσμα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να επέμβει, ενώ διερωτάται αν θα συνεχίσει να παρακολουθεί αδιάφορος και να συγκαλύπτει και εκείνος, "παρέχοντας ομπρέλα προστασίας με την αδιαφορία σας", τον κεντρικό τραπεζίτη.
Η ανάρτησή του
"Τι ήθελε να κρύψει και να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος;
Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης επιτέλους θα επέμβει;
Απετράπη, ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των OFFSHORE,των ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών, από την ελεγκτική εταιρεία black rock, με επιλογή,απόφαση,του κεντρικού τραπεζίτη.
Γιατί κ. Προβόπουλε απέτρεψες τον έλεγχο των χαρτοφυλάκιων,των offshore,ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock;
Τι ήθελες να συγκαλύψεις; ποιους; και γιατί;
Κ. Προβόπουλε φέρεστε να επικαλεστήκατε, ότι, δεν δρομολογήσατε στα πλαίσια της ευθύνης σας τον έλεγχο της υγείας των χαρτοφυλακίων των offshore,των ανωνύμων και των θυγατρικών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock, ισχυριζόμενος το δήθεν υψηλό κόστος αμοιβής αυτής της εταιρείας.
Μήπως λοιπόν τα χρήματα που θα δαπανούσατε για ένα κορυφαίο έλεγχο, ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για το που πήγαν τα λεφτά των Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες, ήταν λιγότερα από τα εφάπαξ των 40 διευθυντικών στελεχών που φέρεται να καθοδηγήσατε να συνταξιοδοτηθούν, και κάποιους επαναφέρατε ως συμβούλους σας; δηλαδή λιγότερα από τα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου που δώσατε για τα εφάπαξ;
Κ. Προβόπουλε είστε υπόλογος και φέρετε μεγάλη ευθύνη. Τι επιτέλους θέλατε να αποφύγετε από την αποτροπή του ελέγχου;
Το φερόμενο επιχείρημα σας ότι τον έλεγχο τελικά στις offshore κ.λ.π των τραπεζών το έκανε η τρόικα και η ίδια η τράπεζα Ελλάδος, είναι έωλο και αχαρακτήριστο, και προκαλεί οργή....
Κ. Προβόπουλε, 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου