Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ Sintez: "Αν αποκτήσουμε τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ θα κατασκευάσουμε νέο σταθμό LNG"!




Δεύτερο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου σκοπεύει να κατασκευάσει στην Ελλάδα ο ρωσικός κολοσσός Sintez σε περίπτωση που πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, κάτι που θα δώσει μια "απάντηση" στην κατασκευή της κοινοπραξίας Τουρκίας-Κατάρ στα παράλια της Ανατολικής Θράκης, ανακοίνωσε στους Financial Times o Andrey Korolev, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
"Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να καταστεί κέντρο διανομής αερίου για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Andrey Korolev, διευθύνοντα σύμβουλο της Sintez. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι μια ευκαιρία εισαγωγής στην ελληνική αγορά σε σχετικά χαμηλή τιμή λόγω της κρίσης… Θα κατασκευάσουμε αγωγούς με γειτονικές χώρες και θα κατασκευάσουμε δεύτερο σταθμό LNG,” δήλωσε ο Α.Korolev στους Financial Times.
Η επιπλέον επένδυση για τον σταθμό LNG υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε ύψος μεταξύ 300 και 800 εκατ.. ευρώ, ανάλογα με την χωρητικότητα του σταθμού ο οποίος θα κατασκευαστεί στην Βόρεια Ελλάδα. ένα έργο που από μόνο του μπορεί να αναστήσει την περιοχή.
Κατά τα λοιπά η εφημερίδα επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του defencenet.gr, ότι οι δύο ρωσικές εταιρείες Sintez και Gazprom έχουν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ το ελληνικό δημόσιο, αλλά αποτυπώνουν και το αδιέξοδο που υπάρχει με τις αντιδράσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι "Δύο Ρώσοι πλειοδότες έχουν αναδειχθεί σε φαβορί για μια καθοριστική πώληση που θα προσφέρει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στην Αθήνα, αλλά δημιουργεί δίλημμα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στους στόχους ιδιωτικοποιήσεων που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου